#ELLEacasă la Sorana Buzinschi-Filip, arhitect

#ELLEacasă e un proiect care să te inspire, să îți arate care sunt acele lucruri care fac dintr-o casă acasă și să te îndemne să acorzi mai multă atenție spațiului în care trăiești.

Inspiră-te din casa arhitectei Sorana Buzinschi-Filip și află care sunt colțurile preferate din casa ei.

1. Arată-ne locul preferat din casa ta. De ce îți place acest loc?

Locul cel mai cald și mai drag este în jurul mesei rotunde, împreună cu familia sau prietenii. Locul în care strângem amintiri, gânduri, dileme, controverse, bucurii. Micul axis mundi al casei noastre.

2. Care este locul în care petreci cel mai mult timp acasă?

Greu de spus, cu un copil mic ești în continuă mișcare. În clipele de respiro, pe canapea citind o carte sau uitandu-mă la un film.

3. Care este obiectul de care nu te-ai putea lipsi?

Nu am o atracție specială pentru obiecte. Mi-ar părea rău însă dacă aș pierde obiecte de artă purtate din generație în generație și micile obiecte cu valoare sentimentală.

4. Ți-ai redescoperit casa în izolare?

Natura meseriei mă face să-mi privesc casa cu un ochi critic mereu. O cunosc destul de bine, dar da, lunile de izolare m-au făcut să văd tot felul de posibile schimbări, teoretice pentru moment.

5. Ai simțit nevoia să schimbi ceva în casă de când îți petreci tot timpul acasă? Ce anume? Și de ce?

Am schimbat corpurile de iluminat din dormitoare cu unele noi, niște ventilatoare slim albe, supradimensionate cu lumina LED incorporat, de la Faro Barcelona. Te duc mereu cu gândul la o reședință colonială. Îmi place ideea de a schimba mereu ceva în casă, pentru mine casa este vie, în evoluție și un continuu „work in progress”.

6. Ce spune despre tine casa în care locuiești?

Un lucru cert, că îmi place să petrec timp acasă. Acasă sunt „acasă”, un spatiu conținător care mă reprezintă și care adună mici fragmente ale memoriei familiei.

7. Ai decorat singură casa sau ai apelat la un designer?

Am decorat-o singură, decorarea casei face parte din meseria mea.

8. Care este sentimentul pe care ți-l dă statul acasă?

De siguranță, de libertate, de apartenență.

9. A ce miroase la tine acasă?

A flori proaspete, uneori a plăcintă cu mere, deseori folosim spray-urile de cameră de la Zenology cu miros de la rozmarin sau mandarin green tea.

10. Ai o lucrare de artă în casă? Ne-o arăți și ne spui ce înseamnă pentru tine?

Una dintre lucrările preferate din casa este un tablou semnat de Piliuță. L-am primit de la niște prieteni foarte dragi, într-un moment foarte special al vieții nostre.

11. Eșți mai degrabă o minimalistă sau un hoarder?

În teorie, tânjesc după spațiile minimaliste, le admir și sunt o continuă sursă de inspirație în munca mea. În practică, cu o oarecare frustrare, mă bucur de lucrurile care ne acaparează viețile de zi cu zi.

12. Ai vreo piesă vintage în casă? Ce este și ce înseamnă pentru tine?

Masa rotundă din lemn recuperat este o piesă veche. Lemnul vechi poartă atât de demn urmele trecerii timpului, cu toate imprefectiunile sale. Nu a aparținut bunicilor noștri, dar ne e dragă de parcă ar fi fost a noastră.

13. Care sunt cele 5 obiecte care fac din orice casă „acasă” pentru tine?

Biblioteca, tablourile, biroul.

14. Ce ai vrea să schimbi la casa ta?

Aș mai adaugă o cameră, o gradină, o pădure, o deschidere la plajă… nu mă satur niciodată să „schimb” lucruri la casa mea!

15. Unde găseșți inspirație pentru decorarea și amenajarea casei?

Cel mai des pe internet, Pinterest, Designboom, Archdaily, Estliving, etc dar și în albume și călătorii.

Arată-ne colțurile preferate din casa ta și spune-ne cum le-ai conceput și de ce te fac să te simți bine acasă. Așteptăm imaginile tale pe [email protected] sau pe Instagram, folosind hashtag-ul #ELLEacasă

Citește și:
#ELLEacasă la Sorin Stratulat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration