DESIGN INTERIOR: Un apartament modern

Un apartament de doua camere, de 70 mp, poate fi perfect pentru un burlac si poate parea simplu pentru orice decorator. Complicat a devenit atunci cand s-a cerut sa fie un spatiu confortabil, de locuit dar si spatiu pentru petreceri si sa aiba toate utilitatile care ar intra si pe 200 mp.

Talentul pentru reinterpretarea spatiilor este caracteristica principala a Monicai Georoceanu. Este motivul pentru care firma la care este partener, Luxury Interiors, a fost aleasa, de catre proprietarul acestui apartament pentru reamenajare. Asa a ajuns si ELLE Decoration sa viziteze un spatiu coerent stilistic, cu atmosfera calda si cu multe detalii interesante, un loc in care s-a apelat la solutii ingenioase pentru a-i folosi la maximum potentialul.

Monica a trebuit sa tina cont ca proprietarul este burlac, ca nu gateste, dar ca are multi prieteni care ii calca pragul. Pentru aceasta, a trebuit sa renunte la ideea de bucatarie, asimiland-o livingului, dar nu cu metoda banala a bucatariei americane, ci folosind mobilier si materiale de exceptie, care prin expunere directa devin parte a zonei de relaxare.

Diningul este tot o zona castigata prin folosirea potentialului livingului. S-a creat astfel o zona deschisa, care surprinde prin profunzime si impaca trei functiuni complet diferite, dar care se completeaza reciproc, fara niciun repros stilistic. Monica a tinut sa precizeze si ca este complet inestetic sa folosesti in zonele comune ale unei incaperi materiale placabile (pardoseli) din materiale diferite.

Tot ea ne asigura ca exista pe piata o multime de branduri de pardoseli din lemn care au finisaje de protectie pentru grasimi sau apa. In acest caz, plinta pe care a folosit-o a fost una inalta de 14 cm, pentru ca, existand o diferenta mare de culori intre pardosea si perete, s-a creat o zona de diferentiere pur estetica.

Canapeaua dehusabila Jesse, de la Cantori, este somptuoasa si foarte confortabila, iar cadrul ei lat poate fi folosit cu succes si pentru cazul in care oaspetii devin extrem de numerosi.

In zona de living, scaunele din otel sunt punctul de atractie si intregesc imaginea modern-luxoasa a intregului apartament.

In dormitor, care nu dispune de un spatiu generos, s-a folosit orice colt la maximum; astfel, a fost comandat un dressing pe perete, cu usi din oglinzi, si patul Jessie, de la Cantori, ultralight si somptuos, in acelasi timp (tablia este din foita de argint). Lampadarul extravagant, din cristal, este achizitionat tot de la Cantori, iar perdelele negru&argintiu, din matase, intregesc decorul intim al acestui loc. Un truc de design a fost mascarea aerului conditionat cu un tablou, care poate fi schimbat dupa bunul plac si starea de spirit a proprietarului.

In spatiul destinat bucatariei, elementele de design (mobilier Maistri) si aparatura electrocasnica de ultima ora au fost elementele de baza pentru crearea unui look perfect. Frigiderul a fost incastrat, iar chiuveta si robinetul sunt cele mai noi aparitii pe piata locala, de la Franke.

Si cum Monicai nu-i scapa niciun detaliu, a pus pe lista sa de amenajare inclusiv vesela si decoratiunile, care se potrivesc in acest minispatiu, majoritatea achizitionate din magazinul Simona, din Baneasa Shopping City.

Un aspect important si de netrecut cu vederea este iluminarea acestui apartament care, pe langa faptul ca beneficiaza de un sistem complex de intrerupatoare, are si o dispunere scenografica a tuturor obiectelor de iluminat. Un detaliu pe care noi l-am apreciat, mai ales ca este rar intalnit in casele autohtone.

PROIECTUL, PE SCURT
LOCATIE: complex rezidential in Bucuresti
PROIECT: apartament de 70 mp, cu doua camere, un hol si doua bai.
DECORATORI: Monica Georoceanu si arh. Giuseppe Labianca (Luxury Interiors, www.luxuryinteriors.ro)
STRUCTURA ACTUALA A APARTAMENTULUI: o camera care cuprinde zona de dining, living si bucatarie, un dormitor cu balcon, un hol in L si doua bai.
PRINCIPALELE CERINTE ALE PROPRIETARULUI: o casa de burlac, in care nu se gateste, dar care are multi prieteni ce vin mereu in vizita.

TEXT: Sanziana Ionescu;
FOTO: Cosmin Popescu

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration