Cozonacul nu trebuie să lipsescă de Paște, așa că ți-am pregătit o rețetă delicioasă.
:contrast(8):quality(75)/https://www.elle.ro/wp-content/uploads/2018/04/Cozonac-bicolor.jpg)
Trebuie să încerci acest cozonac bicolor, se pregătește relativ ușor și este un deliciu.
Se amestecă drojdia cu o linguriță de zahăr, se adaugă 100 ml de lapte călduț și 3-4 linguri de făină. Se amestecă totul bine și se lasă la crescut 30 de minute.
Când a crescut suficient se adaugă gălbenușurile, 1/2 ulei din cantitate, romul, sarea, albușurile bătute spumă și făina amestecată cu zahărul.
Se amestecă toate ingredientele și se frământă 30 de minute adăugând restul de ulei. Se presară puțină făină și se lasă la crescut până când își dublează volumul. Se rupe un sfert din aluat și se amestecă cu cacao.
Pe o planșetă unsă cu puțin ulei se întinde aluatul moale iar peste el se întinde aluatul cu cacao și se presară nuca amestecată cu zahărul, stafidele ținute în rom și rahatul tăiat în fâșii lungi. Se rulează ușor și se pune într-o tavă unsă cu ulei.
Se lasă la cuptor aproximativ o oră, la 180C.
Foto: Shutterstock