Ingrediente
Pentru bază:
- 100 curmale medjool
- 300g migdale albe, crude
Pentru caramel sărat:
- 15 curmale medjool
- 2 linguri ulei de cocos
- 2 linguri unt de migdale
- 2 linguri lapte de migdale
- puțină sare
Pentru crema de caju:
- 400g caju hidratat cel puțin 4 ore
- 125ml ulei de cocos topit
- 250ml lapte de migdale
- 180ml sirop de orez
- 70g unt de migdale
- 1 lingură scorțișoară
- puțină pudră de vanilie
Mod de pregătire
Pentru a pregăti baza, încălzește cuptorul la 150 C. Apoi:
- Pune migdale crude într-o tavă și introdu la cuptor pentru 20 de minute.
- Scoate migdale din cuptor și lasă-le să se răcească complet.
- După ce migdale s-au răcit, pune-le într-un robot de bucătărie, alături de curmale și blenduie până când compoziția devine una lipicioasă, în jur de 1 minut.
- Oprește 2 linguri din compoziție pentru a orna cheesecake-ul la final.
- Pune toată compoziția rezultată într-o tavă rotundă și presează foarte bine tot amestecul, acesta fiind baza cheesecake-ului.
Pentru caramelul sărat, pune curmalele în apă caldă pentru aproximativ 10 minute. Apoi:
- Spală curmalele și scurge-le bine de apă.
- Pune curmalele împreună cu restul de ingrediente într-un robot se bucătărie și mixează câteva minute.
- Pune compoziția rezultată peste baza de migdale cu curmale; cu ajutorul unei spatule, întinde uniform caramelul.
- Poți adăuga câțiva fulgi de migdale peste caramel și pune la frigider.
Pentru crema de caju, stoarce bine caju-ul și pune-l într-un robot de bucătărie. Apoi:
- Mixează până când se formează o cremă.
- Adaugă și restul de ingrediente mixând până când totul devine o cremă bogată și fină.
- Scoate tortul de la fridiger și pune deasupra crema rezultată.
- Congelează tortul pentru aproximativ 8 ore.
Poți presăra deasupra compoziția rămasă de la bază și câteva frunze de mentă. Pentru a servi cheesecake-ul, scoate-l din congelator și lasă-l 20 de minute înainte de a-l servi.
Foto: Cristina Stanciu (zenolicious.app)
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro