Cheesecake cu caramel sărat și migdale 

Deosebit de aromat și fin ca un cheesecake veritabil, doar mult mai ușor și mai surprinzător. O nouă rețetă exclusiv pe bază de plante, semnată de Cristina Stanciu, @zenolicious.app .

Ingrediente

Pentru bază:

  • 100 curmale medjool
  • 300g migdale albe, crude

Pentru caramel sărat:

  • 15 curmale medjool
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 2 linguri unt de migdale
  • 2 linguri lapte de migdale
  • puțină sare

Pentru crema de caju:

  • 400g caju hidratat cel puțin 4 ore
  • 125ml ulei de cocos topit
  • 250ml lapte de migdale
  • 180ml sirop de orez
  • 70g unt de migdale
  • 1 lingură scorțișoară
  • puțină pudră de vanilie

Mod de pregătire

Pentru a pregăti baza, încălzește cuptorul la 150 C. Apoi:

  1. Pune migdale crude într-o tavă și introdu la cuptor pentru 20 de minute.
  2. Scoate migdale din cuptor și lasă-le să se răcească complet.
  3. După ce migdale s-au răcit, pune-le într-un robot de bucătărie, alături de curmale și blenduie până când compoziția devine una lipicioasă, în jur de 1 minut.
  4. Oprește 2 linguri din compoziție pentru a orna cheesecake-ul la final.
  5. Pune toată compoziția rezultată într-o tavă rotundă și presează foarte bine tot amestecul, acesta fiind baza cheesecake-ului.

Pentru caramelul sărat, pune curmalele în apă caldă pentru aproximativ 10 minute. Apoi:

  1. Spală curmalele și scurge-le bine de apă.
  2. Pune curmalele împreună cu restul de ingrediente într-un robot se bucătărie și mixează câteva minute.
  3. Pune compoziția rezultată peste baza de migdale cu curmale; cu ajutorul unei spatule, întinde uniform caramelul.
  4. Poți adăuga câțiva fulgi de migdale peste caramel și pune la frigider.

Pentru crema de caju, stoarce bine caju-ul și pune-l într-un robot de bucătărie. Apoi:

  1. Mixează până când se formează o cremă.
  2. Adaugă și restul de ingrediente mixând până când totul devine o cremă bogată și fină.
  3. Scoate tortul de la fridiger și pune deasupra crema rezultată.
  4. Congelează tortul pentru aproximativ 8 ore.

Poți presăra deasupra compoziția rămasă de la bază și câteva frunze de mentă. Pentru a servi cheesecake-ul, scoate-l din congelator și lasă-l 20 de minute înainte de a-l servi.

Citește și:
Rețetele ELLE – sănătoase, dar mai ales delicioase

Foto: Cristina Stanciu (zenolicious.app)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro