Toamna este anotimpul perfect pentru a prepara prajituri gustoase, iar aceste briose cu mere, nuci si banane sunt perfecte pentru zilele ploioase.
Daca pe perioada verii ai preferat inghetatele si prajiturile care nu necesitau coacere, acum poti sa folosesti din nou cuptorul si sa prepari aceste delicioase briose cu mere, nuci si banane.
1. Preincalzeste cuptorul la 200C si pregateste o tava pentru briose (pentru tapetare foloseste ulei de cocos).
2. Cu ajutorul unui robot marunteste 1/3 cana fulgi de ovaz pana cand acestia au consistenta unei faini.
3. Amesteca aceasta faina cu ½ cana fulgi de ovaz intregi, pudra si praful de copt, sarea si scortisoara intr-un vas mediu.
4. Intr-un vas mai mare amesteca ouale, mierea si bananele, iar apoi adauga ingredientele uscate. Amesteca pana obtii o compozitie omogena si pune apoi si merele si nucile.
5. Umple formele in mod egal si orneaza, daca doresti, cu felii si mar si nuci. Pune la cuptor pentru 18-20 de minute, iar apoi lasa aceste briose cu mere, nuci si banane la racit inainte de servire.
Foto: Shutterstock