Apartament pentru indragostiti de lumina

El si ea. Calatori pasionati. Iubitori de arta. Impatimiti de designul interior - mai mult ea, fireste. Si o dilema: locuinta ideala e o casa sau un apartament? Iata raspunsul.

„Deoarece eu si prietenul meu calatorim foarte mult, cea mai buna optiune in alegerea unei locuinte a fost aceasta, intr-un complex rezidential nou, ultracentral si in acelasi timp foarte linistit?, povesteste Pamela Danciu cum au ajuns sa numeasca acasa apartamentul in care ne aflam, compus din living, dormitor, bi¬blioteca-birou, doua bai si, punctul forte, un balcon mare cu vedere spre Parcul Circului. Totul insumand 130 metri patrati.

Daca adaugi cele doua garaje – conditie obligatorie pentru ca intoarecerea acasa sa nu se transforme intr-un cosmar – tabloul e aproape complet. Prima impresie? E multa lumina aici, desi e iarna plina afara. Sa fie ferestrele mari, sa fie finisajele alese pentru pereti si pardoseala, felul in care au fost dozate accesoriile? La asta e greu de raspuns. Probabil ca toate la un loc.

Amenajarea apartamentului nu a durat mult, asta si datorita faptului ca cei doi proprietari au fost fortati de imprejurari sa se miste repede, deoarece livrarea apartamentului s-a facut cu o intArziere care i-a impins aproape de inceputul sezonului rece. „Noi petrecem iarna la Miami, asa ca am fost constransi sa luam decizii rapide. Din fericire, in privinta mobilierului, nu au fost intarzieri, am pri¬mit la timp tot ce comandasem.”
O intreb pe Pamela cine s-a implicat mai mult in amenajare. Raspunsul vine foarte sigur: „Eu. Sunt o impatimita a designului interior. Pur si simplu devorez si cumpar carti, reviste din toate tarile lumii. Acestea au un rol educational extraordinar, cu atat mai important aici, in Romania, unde nu avem… traditii in acest sens. Sunt semnale bune si la noi, e adevarat, azi am cautat Elle Decoration si se epuizase din chioscuri.

Sfatul meu, pentru cine se simte dezorientat, este sa se uite in reviste si fiecare numar sa fie ca o tema pentru acasa: iti pui intrebari, de ce s-a facut combinatia respectiva, care sunt proportiile, ce senzatie creeaza un anumit lucru, care sunt noutatile… Asa se formeaza ochiul, gustul si o sensibilitate vizavi de tot ce ar trebui sa ne inconjoare. Si inca ceva: cand vad un lucru repetat de cateva ori, cum ar fi un anumit gen de tapet, il evit, pentru ca e consumat!”

Amenajarea a avut ca punct de plecare colectia de tablouri a Pamelei, care cuprinde atat lucrari moderne, cat si cateva piese de scoala baimareana.

„Fiecare casa ar trebui sa aiba o colectie sau o piesa de arta care sa fie pusa la loc de mare cinste. Vad case pline de mobile scumpe si decorate cu lucruri care nu transmit nicio emotie. In fond, casa nu trebuie sa reflecte numai faptul ca avem succes profesional, ci si pasiunile noastre. Cred ca asta ne defineste mai bine”, adauga ea, in timp ce imi prezinta tabloul preferat.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration