Adapost pentru suflet

Traim intr-o lume dominata de bani, iar hote­lurile nu fac exceptie - te incadreaza automat intr-o categorie; indiferent de personalitatea ta cu totul speciala, pentru ei vei fi clientul de 3 stele, de 4 stele... Mama Shelter este exceptia: hotelul pentru care contezi tu - omul, nu tu - sursa de bani.

Localizat in centrul Parisului, in cartierul Saint Blaise, Mama Shelter face pentru oras ceea ce face oaza pentru desert. Peisajul urban devine o experienta romantica, iar tu gasesti seara nu doar o perna pufoasa, ci… un "acasa", un loc uman, cald si, din cauza asta, aproape ireal. Echipa care a realizat proiectul e una pe masura: familia Trigano, creatorii Club Med, arhitectul Roland Castro, responsabil de numeroase proiecte sociale si, printre altele, candidat in 2007 la presedintia Frantei, Cyril Aouizerate-filozof si dependent de Paris, si, bineinteles, Philippe Starck-lovitura de gratie.

Ambitia lor a fost sa construiasca un kibutz modern, o manastire laica, unde, dupa ce toti oaspetii au impartit cina-doar pentru asta e masa uriasa din restaurant-in loc de rugaciunea de seara se pot duce sa asculte acordurile electro- indie de la Fleche D’Or, un popular club rock parizian din apropiere. Conceptul este atat de vechi si totusi atat de ignorat-acele hanuri in care toata lumea se imprieteneste, in care locul in sine e o experienta si, in cele din urma, un fel de hrana pentru suflet.

Cat despre hrana pentru trup, ea e disponibila 24/7, la parter, in dulapurile frigorifice incastrate in perete; plus un colt cu dulciuri – bucatarul s-a gandit si la pofticiosi si la gurmanzi. Personalul nu a fost exclus din concept: sunt diferiti, vorbesc foarte multe limbi, au outfituri create de designerul Anne Gelbard, un couturier de top si sunt pregatiti de fostul chef concierge de la Plazza Athénée.

Nimic nu e lasat la voia intamplarii. Uite ce povesteste Philippe Starck despre acest loc: "De mult ne doream un hotel care sa incorporeze altfel de valori sociale-sinceritate, umor, inteligenta-care sa se indeparteze cat de mult posibil de obsesia pentru bani. A trebuit sa fim foarte crea­tivi, sa gasim elemente moderne, dar care sa nu iasa din buget. Veiozele din camere sunt din material termoformat-dar uite rezulta­tul: lumina superba, informatie vizuala, senzatie suprarealista.

Un alt element interesant de design sunt draperiile cu colaje alb-negru de fete umane. Mama Shelter creeaza un mediu ospitalier, unde oaspetii se simt liberi sa-si dezvaluie talentul; totul e facut in asa fel incat sa obtii cea mai buna comunicare intre cei mai diferiti indivizi. Mama Shelter e ca un satuc: mereu se intampla ceva-si asta se reflecta si in design".
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration