Profesoara de pian de Janice Y. K. Lee

Romanul de debut al scriitoarei americane de origine coreeana Janice Y.K. Lee (fost redactor al revistei ELLE USA) s-a bucurat de un succes de invidiat, cartea fiind publicata, la mai putin de un an de la aparitie, in douazeci si cinci de tari.

Profesoara de pian de Janice Y. K. Lee

Roman cinematografic amintind de Pacientul englez, cartea debuteaza in 1952 cu sosirea in Hong Kong a tinerei si naivei Claire Pendleton, impreuna cu sotul ei. Provinciala plina de prejudecati, Claire ajunge sa cunoasca inalta societate locala in urma hotaririi sale de a preda lectii de pian. Este angajata de un cuplu de chinezi bogati si educati, Victor si Melody Chen, in casa carora il va cunoaste pe enigmaticul sofer englez al acestora, Will Truesdale. Desi Will pare sa nu fie deloc incintat de prezenta noii profesoare in casa, o intilnire intimplatoare in oras schimba lucrurile si intre cei doi incepe sa apara si sa creasca gradual o tensiune erotica ce ii va impinge spre ceea ce devine, in mod clar, inevitabil.

Aventura amoroasa cu Will este pentru Claire un fel de rit initiatic in lumea propriei sexualitati, total neexplorate pina atunci. Insa Claire nu este singurul personaj aici si, pe masura ce povestea avanseaza, autoarea  isi intoarce alternativ atentia catre povestea ciudatului Will, iar scenele prezente interfereaza cu scene din trecut. 

Proaspat sosit in Hong Kong, in 1941, Will Truedale face o pasiune pentru Trudy Liang, o eurasiatica frumoasa si  cu o personalitate de-a dreptul tulburatoare. Trudy este fermecatoare, dominatoare,  intriganta, in aceeasi masura o femeie puternica si vulnerabila, iar relatia dintre cei doi este pasionala si complexa, implicind un amestec complicat de diferente culturale si asteptari conflictuale. Invazia japoneza are consecinte catastrofale atit asupra societatii britanice din Hong Kong cit si asupra celor doi, iar istoria le va da tuturor o lectie dura despre limitele iubirii, despre tradare, alegeri si inadaptabilitate.

Text: Mihaela Spineanu-Frank

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle