Tot ce trebuie să știi despre machiajul permanent

Vara este aproape de sfârșit și te gândești în sfârșit să faci un tratament de machiaj permanent? Iată tot ce trebuie să știi!

Tot ce trebuie să știi despre machiajul permanent

Vara este aproape de sfârșit și te gândești în sfârșit să faci un tratament de machiaj permanent? Iată tot ce trebuie să știi!

Ce este machiajul permanent?

Machiajul permanent este un tratament care constă în inserarea pigmenților colorați în zona cea mai superficială a dermei. Trebuie efectuată cu un instrument special numit dermograf iar pigmenții utilizați sunt absorbibili, așa cum prevede legislația în vigoare. În general se folosesc pensule machiaj pentru o mai bună uniformizare a produsului aplicat.

Avantajul acestui tratament este ca nu este nevoie de timp pentru a fi făcut dimineața și cu atat mai puțin pentru a se demachia seara și poate fi și soluția ideala pentru cei care sufera de alergie cosmetica. 

În general, machiajul permanent este realizat pentru a oferi o ușurare mai mare ochilor prin realizarea unei linii de eyeliner, pentru a rafina sprâncenele și pentru a oferi un contur buzelor mai definit și mai marcat.

De o importanță fundamentală este consultarea prealabilă cu operatorul care se ocupă de dermopigmentare: de obicei este o cosmeticiană, un profesionist capabil să sfătuiască cel mai bine modul de intervenție asupra feței pentru a obține un efect natural și armonios.

În ce zone ale corpului se efectuează?

După cum am menționat anterior, machiajul permanent se efectuează pe sprâncene, ochi și buze.

În prima ședință se definește proiectul și se stabilește culoarea pigmentului de injectat, alegând între nuanțe naturale sau mai strălucitoare: după această lucrare preliminară, pigmenții colorați se introduc cu ajutorul dermografului (durata: aproximativ două ore și treizeci de minute). 

Sprâncene

Persoanele care se machiază permanent pe sprâncenelor o fac din diverse motive, printre cele mai frecvente sunt:

 • sprâncene nu foarte groase;
 • prezența asimetriilor sau a formelor neregulate (poate și din cauza epilării incorecte);
 • absența totală sau parțială a părului, cauzată de subțierea legată de vârstă, alopecie sau prezența cicatricilor;
 • tratamente estetice greșite care au distrus oasele sprâncenelor.

Toate aceste imperfecțiuni pot fi corectate cu machiaj permanent pentru sprâncene care, în plus, oferă un ușor efect de lifting părții exterioare a sprâncenei, deschizând și ridicând privirea. Chiar și cei care nu au defecte faciale deosebite pot decide să se supună tratamentului, pentru a avea mereu sprâncene perfecte și pentru a economisi timp și efort în rutina zilnică de înfrumusețare.

Ochi  

Machiajul permanent pentru ochi, cunoscut și sub denumirea de eyeliner intra- eyeliner, este o tehnică cosmetică potrivită tuturor acelor persoane care doresc să lumineze și să-și facă privirea mai intensă și mai magnetică, păstrând în același timp un efect moale și natural.  

În special, este potrivit pentru cei care:

 • au ochii îndeosebi scufundați și are dificultăți în trasarea liniei de eyeliner deasupra pleoapei;
 • au genele foarte ușoare sau rare;
 • folosesc lentile de contact și nu pot purta machiaj „tradițional';
 • sunt predispuși la iritația ochilor;
 • sunt alergici la substanțele conținute în produsele de machiaj;
 • își doresc să aibă un aspect mai intens, dar nu au timpul sau dorința să se machieze în fiecare zi.

Buze

Machiajul permanent pentru buze constă în micropigmentarea mucoasei labiale cu dublu scop de a defini mai bine contururile (corectarea eventualelor asimetrii) și de a obține un efect de machiaj. 

Rezultatul tratamentului este delicat și natural întrucât profilul gurii este urmărit fără a distorsiona forma sau dimensiunea acesteia. 

Această procedură este recomandată celor care: 

 • au conturul buzelor slab definit sau asimetric;
 • au buzele puțin voluminoase;
 • nu pot folosi machiaj pentru că au alergii la substanțele care alcătuiesc produsele cosmetice;
 • au mici urme și neregularități din cauza herpesului;
 • vor să economisească timp și energie dedicate machiajului.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial