Tot ce trebuie să știi despre bijuteriile din argint

Argintul ocupă un loc special în istoria elementelor, deoarece este unul dintre primele cinci metale descoperite de oameni, încă din anul 4000 î.Hr (alături de aur, cupru, plumb și fier). 

Tot ce trebuie să știi despre bijuteriile din argint

Argintul ocupă un loc special în istoria elementelor, deoarece este unul dintre primele cinci metale descoperite de oameni, încă din anul 4000 î.Hr (alături de aur, cupru, plumb și fier).  Popularitatea sa a crescut constant de-a lungul veacurilor, datorită aspectului strălucitor, a propretăților antibacteriene și a capacității excelente de a conduce curentul electric.

De ce să porți bijuterii de argint?

În zilele noastre, femeile își doresc să aibe cât mai multe bijuterii realizate din argint în colecția lor, cu care să își accesorizeze ținutele în funcție de ocazie. Prețul argintului este unul accesibil, motiv pentru care el a devenit atât de popular în rândul bijuteriilor, spre deosebire de aur și platină.

Fiecare piesă are propria identitate, mai ales atunci când vorbim despre bijuterii lucrate manual. Argintul este maleabil, din el pot fi realizate modele de inele, cercei, brățări și pandantive cu totul și cu totul deosebite. Iar atunci când bijuteriile de argint sunt ornate cu pietre semiprețioase, nu numai că vor atrage toate privirile, ci vei beneficia de proprietățile vindecătoare ale cristalelor naturale!

Argintul este hipoalergenic, nu îți irită pielea și nu provoacă alergii. Cea mai frecventă cauză a alergiilor la metale este nichelul, foarte rar folosit în aliajele de argint 925. Cuprul și zincul, în schimb, sunt metale frecvent utilizate în amestec cu argintul pur, pentru a-i da rezistență și sunt, în general, sigure.

Ce tip de argint este folosit în bijuterii?

Există multe varietăți de argint pe piață. Dintre acestea, argintul 925, argintul pur și placajul de argint sunt cele mai cunoscute. Argintul pur (99,9%) este foarte strălucitor și frumos, dar din păcate prea moale ca să fie folosit în bijuterii. De cele mai multe ori îl regăsim în cercei argint și pandantive, care sunt mai puțin expuse uzurii decât inelele, brățările și lănțisoarele.

Prin urmare, ca și în cazul aurului, argintul este adesea amestecat cu alte metale pentru a-i oferi o rezistență de durată. Așa a luat naștere argintul 925, un aliaj compus din 92,5% argint și 7,5% alte metale, de obicei cupru și zinc. Este folosit în bijuteriile din întreaga lume și se distinge prin marcajul 925.

În unele cazuri, producătorii de bijuterii vor folosi placarea cu argint pentru a obține strălucirea și frumusețea unei piese din argint solid, cu un cost redus. O formă de placare cu argint este galvanizarea, care leagă atomii de argint de un metal de bază, folosind electricitate. Acest strat subțire de argint este destul de durabil, dar se va uza în timp, necesitând reaplicarea.

De ce se înnegresc bijuteriile de argint?

Argintul pur este foarte rezistent la pătare și își menține strălucirea o periaodă lungă de timp. Cu toate acestea, bijuteriile din argint 925, care sunt expuse la aer și umiditate se înnegresc în timp. Motivul din spatele acestui lucru este că metalele din aliaj reacționează cu umiditatea și hidrogenul sulfurat din aer. Acestea se leagă chimic de argint și provoacă decolorarea.

În plus, dacă bijuteriile de argint sunt expuse la substanțe chimice, cum ar fi clorul din apă, machiajul, parfumul, loțiunile, spray-urile și detergenții, se poate păta și mai repede. Află mai multe despre cu ce se curata argintul și alege o soluție profesională de îngrijire. Optează pentru bijuterii de argint placate cu rodiu dacă bugetul îți permite și dorești o strălucire de durată. În plus, rodiul este un metal nobil, cel mai valoros din lume la ora actuală (de 10 ori mai scump decât aurul), care conferă rezistență la oxidare și zgârieturi.

Argint vs. aur alb

Aurul alb și argintul sterling arată foarte asemănător. De fapt, pentru ochiul neantrenat, aceste metale par identice. Ambele sunt aliaje și ambele prezintă un luciu alb frumos. Cu toate acestea, aurul alb și argintul au proprietăți distincte care le deosebesc.

  • Valoarea: Una dintre principalele diferențe dintre argint și aur alb este valoarea. Aurul alb este mai scump decât argintul (dar mai accesibil decât platina), în timp ce argintul este cunoscut pentru că este cel mai accesibil metal prețios folosit în bijuterii.
  • Întreținerea: aurul alb este mult mai ușor de întreținut decât argintul, deoarece nu se pătează și nu se oxidează. Este nevoie de puțină curățare pentru ca aurul să își mențină strălucirea. Cu toate acestea, în timp, placarea cu rodiu a aurului alb se poate uza și va necesita reaplicarea de către un bijutier profesionist.
  • Durabilitatea: Aurul alb are o rezistență mai mare la deteriorări, impact și zgârieturi decât argintul 

În prezent, odată cu dezvoltarea stilului de viață new-age, femeile doresc să-și accesorizeze ținutele cu bijuterii în culori asortate, care să fie feminine, rezistente și la un preț accesibil. Argintul și-a păstrat capacitatea de a atrage atenția trecătorului, mai ales atunci când vine însoțit de pietre semiprețioase. Cu alte cuvinte, noi suntem de părere că argintul este noul aur al timpurilor noastre!

De unde cumperi bijuterii argint veritabile?

Indiferent dacă îți cumperi bijuteriile de argint 925 online sau într-un magazin fizic, există mai mulți factori de care ar fi bine să ții cont. Iată o listă de verificare rapidă înainte de a cumpăra:

  • Cumpără de la un comerciant de încredere, care are o reputație bună. Dacă este magazin online, poți verifica ușor recenziile lăsate de alți clienți pe Google sau Facebook. Ce spun oamenii despre acest magazin, despre produsele și serviciile sale? Pune întrebări înainte de a cumpăra și comunică telefonic cu vânzătorul. Alege plata ramburs la curier, astfel vei plăti când primești produsul comandat.
  • Verifică marcajul 925 sau 999 (după caz) al bijuteriilor pentru a fi sigur(ă) că sunt din argint. Este posibil ca articolul să fie prea mic pentru a fi marcat sau să fie placat cu argint. Întreabă vânzătorul toate aceste detalii.
  • Verifică politicile post-vânzare. Vânzătorul își asumă responsabilitatea pentru vânzare? Există politici de returnare, garanție sau schimb? Când cumperi online, verifică politicile de livrare, ca să afli ce costuri de transport există și în cât timp este livrată comanda ta.

Concluzie

Consumatorul inteligent de astăzi își dorește varietate, prețuri mici și calitate. Toate acestea le găsești în magazinul de bijuterii Podoabele Mele. Colecția de bijuterii de argint cu pietre semiprețioase de prin lume adunate (India, Thailanda, Turcia, Indonezia) te va cuceri de la prima vizită. Te așteaptă o varietate de peste cincizeci de pietre naturale, cadouri surpriză și oferte imbatabile! Ce ai vrea să mai adaugi la colecția ta de inele, cercei, pandantive și brățări din argint?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial