Topul asigurărilor pe care trebuie să le închei în 2023. Care sunt cele mai utile polițe?

Asigurările sunt tot mai prezente în viețile noastre, iar acest lucru ne ajută să gestionăm mai bine situațiile limită prin care trecem pe parcursul vieții.

Topul asigurărilor pe care trebuie să le închei în 2023. Care sunt cele mai utile polițe?

Asigurările sunt tot mai prezente în viețile noastre, iar acest lucru ne ajută să gestionăm mai bine situațiile limită prin care trecem pe parcursul vieții. Fie că vorbim despre o boală care necesită intervenții și spitalizare costisitoare, fie de o greșeală făcută la birou care ne dă peste cap viața profesională sau de o simplă vacanță în care pot apărea o mulțime de situații neprevăzute, asigurările sunt o plasă de siguranță extrem de utilă, care ne ajută să depășim mai ușor astfel de situații limită.

În România există un număr important de companii de asigurări care oferă soluții și pachete de asigurare dintre cele mai variate și uneori poate fi dificil să decidem de ce polițe avem nevoie și, mai ales, cum să alegem produsul cel mai potrivit nevoilor noastre. 

De aceea, primul sfat pe care îl dau specialiștii din piață este acela de a apela la un broker asigurare, care ne poate ajuta în hățișul asigurărilor. Fiind un expert independent, brokerul știe cel mai bine care sunt ofertele cu care vine fiecare asigurător în parte pe fiecare segment de asigurare, dar face și o radiografie a situației personale a clientului, pentru a-i oferi cea mai bună variantă de asigurare. 

Așadar, un broker de asigurare va ști cel mai bine ce i se potrivește clientului său și va obține, totodată și un cost optimizat pentru asigurarea sau pachetul de asigurări de care are nevoie. De asemenea, un broker de asigurări are, în general, și un departament specializat de asistență la daune, cu specialiști bine pregătiți, gata să-și ajute clientul din primul moment.

Topul asigurărilor pe care trebuie să le închei în 2023

Așadar, care sunt asigurările pe care ar fi bine să le aibă oricine în România? În primul rând, după cum se știe, există câteva polițe obligatorii. Vorbim aici despre polița RCA, fără de care nu se poate circula cu mașina pe drumurile publice, polița PAID, care este asigurarea obligatorie pentru locuințe, precum și o serie de asigurări de răspundere civilă sau de malpraxis, fără de care în unele domenii nu se poate profesa. Deși cea mai cunoscută este aceea a medicilor, care chiar așa se numește – asigurare de malpraxis, asigurări de răspundere profesională obligatorii se mai încheie și în domeniul juridic, construcții și arhitectură, IT sau finanțe și contabilitate. Acestea sunt polițele pe care, vrem, nu vrem, suntem obligați să le încheiem anual.

În rest, fiecare persoană în parte știe la ce riscuri se expune pe tot parcursul vieții și va alege polițele de asigurare potrivite pentru stilul său de viață și de lucru. Specialiștii de pe piața asigurărilor recomandă, însă, o serie de polițe pe care ar fi bine să le aibă orice persoană, pentru a trece mai ușor peste momentele dificile din viață.

Așadar, dacă ar fi să facem un top al celor mai importante asigurări pe care oricine ar trebui să le aibă pentru a-și simplifica viața atunci când va fi nevoie, acestea sunt asigurarea de viață și de sănătate, polițele prin care ne asigurăm bunurile – locuința și mașina. Pe lângă cele obligatorii (PAID și RCA), întotdeauna este recomandat să ne facem și o asigurare facultativă pentru locuință sau CASCO, în cazul mașinii. De asemenea, o asigurare de răspundere profesională este indicată, mai ales dacă avem o meserie care implică riscuri majore. Iar dacă obișnuim să petrecem concedii lungi în străinătate, dar și în țară, o asigurare de călătorii ne poate scuti de multe bătăi de cap atunci când tot ce vrei este să te odihnești și să te relaxezi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial