Spălarea și igienizarea mașinii. Metode rapide și eficiente

Întreținerea corespunzătoare a mașinii contribuie la funcționarea sa optimă, precum și la starea ta de bine atunci când călătorești.

Spălarea și igienizarea mașinii. Metode rapide și eficiente

Este uimitor cât de repede se poate murdări autoturismul tău. Chiar dacă au trecut doar câteva zile de când i-ai oferit o curățare profesională, observi din nou că are nevoie de spălare și igienizare. Ei bine, întreținerea corespunzătoare a mașinii contribuie la funcționarea sa optimă, precum și la starea ta de bine atunci când călătorești. În principiu, ar fi indicat să-ți creezi o rutină de îngrijire a vehiculului apelând la câteva metode rapide și eficiente. Iată cât de ușor poți să-i readuci mândria și frumusețea mașinii tale:

Aspiră și îndepărtează resturile din interior

O curățenie rapidă în mașină poate fi realizată prin simpla aspirare a interiorului. Îndepărtează toate resturile din autoturism, indiferent că este vorba de habitaclu sau portbagaj, organizează cu atenție compartimentele, iar apoi folosește un dispozitiv de aspirare puternic pentru curățarea tuturor suprafețelor. Eliminarea prafului și a murdăriei de pe bord, scaune, covorașe și alte locuri reprezintă un pas important în igienizarea autovehiculului.

Folosește produse speciale pentru autoturisme

Cel mai simplu și eficient mod de a avea o mașină curată este să folosești soluții și accesorii dedicate întreținerii autoturismelor. Astfel, un șampon auto adecvat pentru spălarea exterioară va păstra luciul vopselei sau chiar îi poate oferă mai multă strălucire, dacă are în compoziția sa și ceară. Jantele se curăță foarte ușor cu o perie și o soluție adecvată, iar la final se lustruiesc cu un dressing special. Lavetele și prosoapele din microfibră sunt și ele de folos pentru uscarea optimă a caroseriei.

Pe Indetail.ro găsești o gamă variată de produse dedicate spălării, îngrijirii și igienizării autoturismelor. Achiziționează soluțiile de care ai nevoie ca să te asiguri că îți îngrijești mașina rapid și eficient, cu produsele potrivite.

Igienizează sistemul de climatizare

Ca să elimini bacteriile ce proliferează în sistemul de ventilație al vehiculului și să respiri un aer cu adevărat curat poți să utilizezi soluții special destinate acestui scop. Mai precis, există detergenți sub formă de spray sau spumă ce se aplică direct în grilajul de ventilație exterior, de sub ștergătoare ori direct în instalația de aer condiționat din interiorul mașinii. Metoda este una simplă, ieftină și eficientă și o poate face oricine pentru îndepărtarea bacteriilor ce se formează în sistemul umed al instalației de climatizare.

Dezinfectează interiorul mașinii

Exteriorul autoturismului poate suporta o curățare și la intervale mai mari de timp, însă interiorul trebuie să fie dezinfectat în mod constant. Ca să faci acest lucru cât mai repede, după aspirarea habitaclului, pulverizează o soluție pe bază de alcool sau un dezinfectant special. Șterge apoi geamurile, suprafețele de plastic și cauciuc, prin mișcări circulare, cu lavete din microfibră.

Ține cont de faptul că autovehiculul are câteva zone ce pot fi considerate cele mai murdare și, în consecință, trebuie igienizate corect. Este vorba despre volan, schimbătorul de viteze, semnalizator, comutatorul pentru ștergătoare, cotiere, butoanele pentru geamuri sau frâna de mână. După dezinfectare, aplică soluțiile clasice de îngrijire a interiorului.

Curăță cu grijă tapițeria

Optează pentru un amestec de apă cu săpun sau o soluție dedicată materialului din care este realizată tapițeria ca să cureți scaunele și bancheta mașinii. În general, produsele speciale te ajută să termini treaba mult mai repede deoarece au în compoziția lor detergenți care acționează eficient asupra petelor și murdăriei.

Cea mai simplă și eficientă modalitate de îngrijire a mașinii este să folosești produse dedicate. Dacă ai la îndemână soluțiile potrivite, trebuie doar să pulverizezi pe suprafețe și apoi să ștergi cu o lavetă. Nu este nevoie să depui prea mult efort ca să îndepărtezi petele și nici să freci agresiv, deteriorând caroseria sau materialele din interior.

Sursa foto: images.pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial