(P) Îți plac plimbările alături de animalul tău de companie? Iată ce aspecte trebuie să ai în vedere

Plimbările zilnice alături de patrupedul tău sunt o bună ocazie pentru a întări și mai mult relația dintre stăpân și animal. Pe lângă asta, ele sunt momente de relaxare si liniste, deosebit de importante atat pentru el, cât și pentru tine. 

(P) Îți plac plimbările alături de animalul tău de companie? Iată ce aspecte trebuie să ai în vedere

Iată aspectele importante ale plimbarilor zilnice alături de patruped

Mișcarea este benefică

Pe lângă motivul evident de a-și face nevoile, animalele au nevoie de schimbare de peisaj. Când un animal își petrece timpul doar între 4 pereți, va avea prea multă energie pe care și-o va consuma stricându-ți bunurile, deranjând vecinii sau ambele în același timp.

Dacă un animal stă prea mult în casă, el va dezvolta comportamente neobișnuite care sunt un strigăt de ajutor. 

Câinii nu reacționează bine atunci când se simt îngrădiți sau sunt supuși unor rutine. Este adevărat că un program personal încărcat nu îți va permite să stai țoață ziua cu el afara, însă plimbările zilnice sunt necesare pentru că el să fie fericit și sănătos. De asemenea, dacă îl lași obosit atunci când pleci de acasă, șansele să găsești „surprize' la întoarcere scad.

Ajută în procesul de dresaj

În primul rand, dacă animalul tău de companie este un pui încă în perioada de vaccinare poți afla din acest articol când și în ce condiții îl poți scoate afară.

Este recomandat să scoți câinele afară cel puțin 1-2h de 2 ori pe zi, dimineața și seara. Cât timp este în lesă, el nu trebuie să stea în fața ta, altfel îți va fi greu să îl controlezi. Atunci când el trage de lesă, se recomandă să te oprești, trăgând ușor de lesă, sau să schimbi direcția de mers. Poți chiar să îl tragi ușor în sus, pentru a-i arăta că, în continuare, tu ești cea care face regulile. Tot pentru a te asigura că deții controlul încă de la început este important ca tu să ieși prima din casă.  

Plimbarea se face înainte de mâncare. Astfel, el va înțelege hrana ca pe o recompensă pentru activitatea de dinainte.

Sport pentru stăpâni

În timpul plimbării te dedici total câinelui. Însă la fel de important este că tu să ai o experiență plăcută, atât fizic cât și mental. Câinii reacționează la energia stăpânului iar dacă ești agitată, el va simți.

În unele momente neprevăzute o să fii nevoită să fugi „cât te țin picioarele', astfel încât încălțămintea este și ea importantă. Frig sau soare, noroi, băltoace, cățelul trebuie plimbat. În acest context pielea este un material foarte potrivit. Poți opta pentru a-ți comanda încălțămintea online, de pe site-uri precum ePieleNaturala.ro. Pentru început, vezi aici ghete de piele pentru dame, pe care le poți integra ușor în multe ținute și care te vor ajuta să-ți plimbi patrupedul. Din punct de vedere vestimentar, este firesc să alegi îmbrăcăminte confortabilă, să eviți piese care ți-ar îngreuna mișcările sau în care s-ar putea agăța lesa.

 Per total, plimbarea trebuie să fie un moment relaxant atât pentru câine cât și pentru tine, timp în care ambii descoperiți ce se află în exterior, bucurându-vă unul de altul. Câinele totuși depinde de tine, nu uita că tu ești cea care deține controlul și singura responsabilă pentru că ambii să aveți parte de cea mai frumoasă experiență. 

Sursă foto: Pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle