(P) Cum să alegi designer-ul de interior potrivit?

Alegerea unui designer de interior pentru a vă renova întreaga casă sau o parte din locuință, nu este o sarcină ușoară. Fiind client, doriți ca totul să fie perfect, având în vedere că veți dori să trăiți o perioadă îndelungată în noua casă.

(P) Cum să alegi designer-ul de interior potrivit?

Acestea fiind spuse, depinde de dumneavoastră să găsiți persoana potrivită care v-ar satisface așteptările legate de aspectul interior al locuinței, iar pentru a face acest lucru, trebuie parcurși o serie de pași.

  • De ce ar trebui să angajați un designer de interior?


Atribuția unui designer de interior este esențială pentru proiectele mari de construcție sau de renovare personalizate.  Un designer de interior vă poate ajuta să evitați greșelile costisitoare care nu doar că vă vor ajuta să economisiți bani, dar vă pot crește și valoarea casei. Mai ales dacă aveți de gând să vindeți casa, design-ul interior al casei este esențial atunci când o scoateți la vânzare. Acest lucru poate contribui la atragerea cumpărătorilor și la plasarea locuinței dumneavoastră deasupra concurenței.

De asemenea, puteți angaja un designer de interior pentru sfaturi și pentru a vă ajuta cu lucruri precum selecția culorii vopselei, iluminatul, aprovizionarea țesăturilor, alegerea mobilierului sau planificarea spațiului. Angajarea unui designer de interior vă poate ajuta să economisiți bani și timp.

  • Identificați-vă stilul 

Înainte de a începe căutarea unui designer de interior, trebuie să vă identificați stilul și preferințele. Luați-vă ceva timp pentru a studia câteva site-uri care v-ar putea ajuta în cazul în care sunteți puțin confuz cu privire la detalii. Este important să vă cunoașteți stilul personal, astfel încât să puteți angaja persoana potrivită pentru această lucrare. Mulți designeri de interior au propriul stil, însă cei mai buni se vor adapta la preferințele dumneavoastră.

Înainte de a selecta un designer de interior, vă recomandăm să creați un fișier format din imagini care să conțină modele preferate ale camerelor, piese de mobilier, țesături etc., care să să exprime estetica design-ului dorit.

  • Stabiliți un buget

Un pas foarte important este stabilirea bugetului înainte de a începe renovarea casei. Unii designeri percep o taxă fixă pentru serviciile lor, alții preferă să fie plătiți pe oră. Acest lucru poate fi, de asemenea, un factor care v-ar putea ajuta să alegeți unul dintre candidați.

  • Recenzii și recomandări

Este întotdeauna o idee bună înainte de a angaja un designer, să obțineți feedback de la clienții lor anteriori. Acest lucru poate fi extrem de simplu dacă apelați la platforme online, unde puteți găsi diverși specialiști pentru casă. O platformă unde puteți găsi atât designeri de interior, precum și mulți alți specialiști este wilio.ro, unde nu trebuie decât să vă faceți un cont, să descrieți serviciul de care aveți nevoie, să așteptați oferte de la furnizori, după care să o alegeți pe cea mai potrivită. Pe lângă aceasta, acolo puteți găsi recenzii și poze cu lucrările finale, fapt care v-ar fi de folos pentru selectarea designerului de care aveți nevoie. De asemenea, aceste platformele online vă oferă posibilitatea să comparați ofertele pe care le primiți și să nu mai recurgeți la vechea metodă de a întreba rudele sau vecinii dacă cunosc un meseriaș bun.

  • Comunicați eficient cu designer-ul dumneavoastră de interior

Deși poate tindeți să aveți încredere în instinctele și experiența unui designer de interior, este, totuși, important să-i puteți comunica așteptările dumneavoastră. Dacă persoana pe care ați selectat-o nu vă satisface așteptările cu alegerile sale, anunțați-o. Fie că este vorba despre niște detalii legate de direcția de proiectare sau că nu vă place culoarea peretelui, trebuie să vă simțiți confortabil în capacitatea dumneavoastră de a vă comunica dorințele designer-ului cu care colaborați. 

În încheiere, dacă sunteți în căutarea unui designer de interior, vă sfătuim să îl alegeți pe cel cu care simțiți că puteți comunica cel mai bine, deoarece chimia dintre beneficiar și cel care se ocupă de renovarea spațiului este extrem de importantă. Procesul de amenajare și decorare al locuinței este destul de delicat, mai ales că pentru unii se întâmplă o dată în viață. Prin urmare, este esențial să acordați toată atenția și considerația atunci când selectați un designer de interior. Este important ca persoana pe care o alegeți să fie capabilă nu doar să vă prezinte un proiect impresionant, dar să-l poată și implementa. Un specialist în adevăratul sens al cuvântului va da dovadă de profesionalism în orice etapă de lucru.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration