(P) Află de ce tot mai mulți oameni aleg acest tip de alimentație

În viața tuturor este foarte binevenită, cel puțin din când în când, câte o schimbare. Mai ales acum, în noul an, când este momentul stabilirii unor noi aspirații, obiective.

(P) Află de ce tot mai mulți oameni aleg acest tip de alimentație

Ne schimbăm locul de muncă, hainele din dulap, gusturile în materie de muzică, obiceiurile culinare. Ne vom opri celei din urmă transformări. Cum te poți asigura că vei beneficia din plin de aceasta? Adoptând o alimentație sănătoasă, bazată pe plante, sustenabilă și care protejează animalele și natura. Mai exact? Adoptând un stil de viață vegan, care te va ajuta în mai multe moduri decât te-ai fi putut gândi!

Din ce în ce mai multe persoane, obișnuite cu o alimentație pe bază de carne, lapte, ouă, aleg adopte un stil de viață vegan. Oare de ce? Multe studii științifice demonstrează faptul că veganismul reprezintă unul dintre cele mai eficiente moduri prin care îți poți apăra corpul de multe boli. Cercetătorii sunt de asemenea de acord cu faptul că veganii trăiesc mai mult decât alți oameni.

Ai nevoie de mai multe argumente? 

Atunci îți voi prezenta câteva dintre motivele care continuă să impulsioneze multă lume, mai ales la început de an nou.

Că tot spuneam că te poate proteja de multe boli, principalele dintre acestea sunt cancerul, bolile cardiovasculare și diabetul. O alimentație vegană îți va reduce enorm riscul de a te îmbolnăvi de ele. 

De ce? Organizația Mondiala a Sănătății a trecut produsele procesate din carne în grupa 1 de risc de cancer, alături de tutun și expunerea la plutoniu, ceea ce înseamnă că sunt suficient de multe studii care să arate acest lucru. Iar carnea roșie în grupa 2A de risc, adică este cel mai probabil cancerigenă. 

De asemenea, produsele provenite de la animale conțin de cele mai multe ori cantități mari de grăsimi saturate și trans (hidrogenate), care cresc nivelul colesterolului rău din sânge. Colesterolul poate crea depozite de grăsime pe pereții vaselor de sânge, lucru care crește semnificativ riscul de atac cerebral și de boli cardiovasculare. Plantele, în schimb, nu conțin foarte puține grăsimi saturate, și nu afectează absolut deloc nivelul de colesterol. 

Și nu în ultimul rând, cum am mai zis, tot mai multe cercetări științifice stabilesc faptul că o alimentație pe bază de plante reduce semnificativ riscul de diabet, cu care, din păcate, se confruntă multă lume azi. Niște studii recente arată faptul că, persoanele care au consumat multe fructe, legume, leguminoase, nuci și semințe pe parcursul a 20 de ani, și-au redus riscul de dezvolta diabet de tip 2 cu aproximativ 60%, față de ceilalți, care au continuat să se hrănească cu alimente provenite de la animale.

Încă nu te-am convins?

Atunci află că pe lângă faptul că ai grijă de organismul tău, devenind vegan îți vei și îmbunătăți starea de spirit considerabil. Mulți cercetători susțin faptul că persoanele care au o dietă bazată pe plante tind să aibă de-a lungul vieții mai puține simptome de depresie. Acest lucru se explică prin faptul că o dietă vegană este bogată în carbohidrați complecși, cum ar fi fibrele, care cresc nivelul de serotonină din creier, un hormon al fericirii.

Și, nu în ultimul rând, dacă îți dorești să slăbești sau chiar să îți menții greutatea (dar nu numai), veganismul îți poate oferi o mână de ajutor! Veganii, conform unor numeroase studii, au în general o constituție mai atletică și indici de masă corporală mai mici decât non-veganii.

Ok, ok. Să zicem că acum ești convins. Dar cum vei reuși să faci această schimbare?

Noi înțelegem că această tranziție se poate să nu fie una ușoară, chiar și după ce ai aflat toate avantajele acestui mod de viață și ești motivat să-i dai o șansă. Așa că noi vrem să îți oferim toate resursele, informațiile, sprijinul emoțional de care ai nevoie pentru această tranziție. O echipă de dieticieni și mentori voluntari foarte bine pregătiți, empatici și altruiști, își doresc să îți stea la dispoziție la fiecare pas și să îți răspundă la orice fel de întrebare ai avea, fiindcă știm deja că ai multe. Ei au creat un program numit Start22+, ramura românească a programului internațional deja binecunoscut, Challenge 22, care se derulează de șase ani în Israel, SUA, Marea Britanie și Spania. 

Programul acesta este unul complex, care ține 22 de zile. În acest timp noi îți propunem zilnic câte o provocare, prin care să descoperi stilul de viață vegan, însoțită de multe videoclipuri informative, liste de cumpărături, sprijin, informații nutriționale și, cel mai important, o comunitate motivată, primitoare și extrem de pozitivă care te vor susține oricât ai nevoie. Și nu vei fi singur! Vei avea mereu alături de tine oameni experimentați, dar și începători, ca tine, care își vor împărtăși experiențele și veți învăța împreună.

Nu ai absolut niciun motiv să nu încerci. Nu te costă nimic! Și la figurat, dar și la propriu. De fiecare dată când te vei împiedica de vreo problemă sau obstacol, vei primi imediat o mână de ajutor și un sfat util. 

Te temi că s-ar putea, totuși, să te blochezi pe traseu, în ciuda întregului ajutor? Nu e absolut nicio problemă! Nimeni nu te obligă să faci tranziția completă și poți oricând să o iei de la capăt, în ritmul tău. Important este să încerci, iar noi îți vom fi alături să te îndrumăm!

Acum haide, înscrie-te și dă startul către cea mai bună versiunea a ta!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle