E nevoie să te pregătești extra ca să devii stomatolog de succes?

Răspunsul pe scurt este DA.

E nevoie să te pregătești extra ca să devii stomatolog de succes?

Mai ales că un studiu Eurostat realizat în 2016 număra în România un total de 16285 de stomatologi cu drept de practică care deservesc populația țării noastre. Aceasta s-ar traduce într-un număr de 82,75 stomatologi la sută de mii de locuitori. Așadar, competiția este acerbă. Trebuie să observăm că acesta este un punctaj destul de bun în clasamentul european, în care, deși suntem devansați de Grecia, Bulgaria și Cipru cu peste 100 de dentiști la mia de locuitori, suntem mult înaintea Poloniei care înregistrează 33,2 dentiști la sută de mii de locuitori și a Slovaciei cu doar 49,7 dentiști la mia de locuitori. Dacă mai adăugăm și calitatea ofertei de cursuri stomatologie de pe piață, ne dăm seama că România face treaba bună în pregătirea medicilor săi stomatologi la nivel competitiv. 

Un alt studiu ne arată că, în ciuda numărului medicilor stomatologi cu drept de practică, starea sănătății orale a populației României este precară și lasă de dorit. Un procent de 70% dintre români au un dinte lipsă, iar procentul celor care nu mai au nici un dinte pe arcade urcă până la un îngrijorător 30% din populație, în timp ce media europeană este de doar 10%. Așadar, nu este de mirare faptul că numărul pacienților care au beneficiat de un implant s-a triplat de la 1300 tratamente efectuate în perioada 2008-2012, la 3900 tratamente înregistrate în perioada 2013-2017. 

Așadar, provocările sunt nenumărate pentru viitorii medici – de aceea, formarea nu se oprește niciodată în momentul în care cursurile au fost absolvite. Pentru medicii care vor să se pregătească în endodontie, pentru a-i ajuta pe pacienți să își păstreze dintîi naturali cât mai mult timp, există platforme precum Endo Learning care oferă traininguri de top în endodontie implantologie, asistență medicală etc.

De ce să faci traininguri de specialitate? 

Un program de training poate să schimbe aceste lucruri și să transforme punctele slabe în puncte țări. Cu alte cuvinte, un training are potențialul de a transforma un dezavantaj într-un avantaj. Automat, se reduce numărul punctelor sensibile, ești mult mult mai bine pregătit și primești un plus de calificare

Un training are de asemenea rolul de a lucra' la stima de sine.. Încrederea este absolut necesară în îndeplinirea cu succes a sarcinilor de lucru (la fel cum este necesară pentru orice dorim să realizăm în viață). În plus, indiferent că alegi sau nu să faci rezidentiatul pentru a te specializa în ortodonție sau chirurgie, un lucru e sigur, trebuie să fii mereu la curent cu noile tehnici și metode care să te ajute să oferi un tratament stomatologic de calitate superioară, prin participarea continuă la cursuri și congrese, pe diferite teme.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial