Du-ți rolul de manager la un alt nivel! Iată 5 sfaturi de motivare a angajaților

Una dintre cele mai provocări ale gestionării unei afaceri este găsirea modalităților potrivite de a inspira și motiva oamenii.

Du-ți rolul de manager la un alt nivel! Iată 5 sfaturi de motivare a angajaților

Una dintre cele mai provocări ale gestionării unei afaceri este găsirea modalităților potrivite de a inspira și motiva oamenii. Cu siguranță, acest lucru va avea un efect pozitiv puternic asupra rezultatelor lor și, implicit, asupra companiei. Pe lângă bani și beneficii, există și alți factori care tind să îi motiveze, precum sentimentul de încurajare și recunoaștere. Așadar, iată care sunt sfaturile pe care le poți aplica pentru a crește performanța oamenilor din cadrul firmei.

Sfaturi pentru motivarea angajaților

1. Creează un mediu de lucru plăcut

Un spațiu estetic bine iluminat și practic face munca mult mai plăcută. Primul pas este să te asiguri că totul este bine întreținut și că echipamentele de care dispun angajații sunt actualizate și funcționale. Amenajarea nu trebuie să fie neapărat costisitoare, spre exemplu, poți alege obiecte de mobilier second-hand pe care să le reconditionezi. În final, toate aceste schimbări vor face diferența și îi vor mulțumi pe cei care lucrează acolo.

2. Oferă recompense pentru angajați

Dacă vrei să păstrezi oamenii buni și să îi motivezi, este recomandat să îi recompensezi prin diverse programe de stimulare. Deși creșterile salariale sunt soluția la îndemână, uneori nu au impactul direct la care ai sperat. Oportunitatea de a călători este un factor care ar putea îmbunătăți angajamentul angajaților. Așadar, un card de vacanță de la Sodexo.ro ar putea funcționa extrem de bine. Astfel, angajații se pot relaxa prin mici escapade în zonele turistice preferate de ei.

3. Oferă feedback pozitiv și recunoaște-le meritele

Este minunat să simți că munca ta este apreciată. Acest lucrui îți oferă un sentiment de împlinire aparte. De fapt, reprezintă un factor cheie de motivare la locul de muncă. Împărtășește feedback-ul pozitiv cu angajații tăi și încurajează-i de fiecare dată când ai ocazia. Le vei face ziua mai bună și le vei oferi o legătură mai profundă cu afacerea ta. Dacă un angajat a muncit din greu la un proiect, nu ezită să-l lauzi pentru a simți că efortul lui este apreciat. 

4. Răsfață-i cu recompense culinare

Beneficiile bazate pe mâncare îi pot face pe oameni să se simtă mai valoroși și mai apreciați. În plus, micile gustările de la birou reunesc atât angajatorii, cât și angajații,  care pot experimenta sentimentul că aparțin unui anume grup. Faptul că acorzi atenție nevoilor lor fizice este un mare atu în relația șef-subordonat.

5. Fii un manager onest și respectuos

Deși acest lucru ar trebui să fie de la sine înțeles, managementul defectuos este o cauză frecventă a abandonării locurilor de muncă de către angajați. Respectul, onestitatea și comunicarea sunt fundamentale pentru a beneficia de un mediu de lucru plăcut și de angajați loiali. Așadar, fii un lider și un mentor excelent pentru oamenii pe care îi ai în subordine!

În concluzie, pe lângă diverse beneficii și recompense pe care le poți oferi angajaților, este important să dai mereu dovadă de deschidere, să îi asculți și să fii în permanență atent la nevoile lor. În acest fel, vei reuși să îi menții motivați și încrezători în companie și în managementul ei. Aplică aceste sfaturi și te vei bucura de salariați mulțumiți, dornici să ofere randament în ceea ce fac. 

Sursa foto: pexels.com 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial