Descoperă semnificația celor mai folosite flori în creare buchetului de mireasă

Ești o mireasă care ține la tradiții și, în același timp, superstițioasă? Înseamnă că acorzi mare importanță florilor din buchetul de mireasă.

Descoperă semnificația celor mai folosite flori în creare buchetului de mireasă

Ești o mireasă care ține la tradiții și, în același timp, superstițioasă? Înseamnă că acorzi mare importanță florilor din buchetul de mireasă. Fiecare femeie își dorește ca ziua nunții să fie perfectă, așadar un articol despre semnificația florilor din buchetul de mireasă te va ajuta să transmiți sentimentele și emoțiile pe care le dorești.

Buchetul de mireasă din crini – ce simbolizează?

Când vine vorba de alegerea florilor, crinii sunt extrem de apreciați și solicitați în rândul buchetelor de mireasă. Aceștia simbolizează măreția, adevărul și onoarea, sunt extrem de parfumați și rezistenți, însă au dezavantajul de a fi costisitori.

Buchetul de mireasă din cale – ce simbolizează?

Cala simbolizează măreția, frumusețea și strălucirea impunătoare. Deși sunt considerate flori tropicale, cel mai adesea sunt folosite în cazul aranjamentelor mortuare, însă domnișoarele care nu sunt superstițioase le folosesc pentru buchetul de mireasă și aranjamentele de la restaurant.

Ce simbolizează crizantema în buchetul de mireasă?

Cunoscută și drept tufănică, crizantema simbolizează bogăție, abundență, belșug și adevăr. Nu au un miros specific, însă sunt rezistente și se găsesc într-o gamă variată de culori și mărimi, în funcție de soi. Literalmente, crizantema semnifică „floare de aur”.

Ce simbolizează margareta?

Din punct de vedere al simbolisticii florilor, margareta simbolizează faptul că împărtășești sentimentele tale față de cei apropiați și mire dar, totodată, sugerează inocența, puritatea, bucuria. Margareta este o floare deloc costisitoare, mai ales dacă ai nunta în plin sezon al lor – mai-august.

Ce simbolizează frezia în buchetul de mireasă?

În simbolistica florilor, frezia semnifică inocență. Este o floare intens parfumată, deloc costisitoare, care se găsește în țara noastră tot timpul anului.

Ce simbolizează lalelele în buchetul de mireasă?

Lalelele simbolizează dragostea, pasiunea și gingășia. Deși nu au miros, sunt des întâlnite în cazul nunților de primăvară, grație diversității de culori. Dacă ai optat pentru aceste flori ai mare grijă, sunt fragile!

Ce simbolizează irisul în buchetul de mireasă?

Irisul transmite un mesaj de onestitate și înțelepciune, este foarte parfumat, iar prețul variază în funcție de sortiment. Se găsesc tot timpul anului, în diverse mărimi și culori – albaștri, albi sau purpurii (soi exotic).

Ce simbolizează orhideea în buchetul de mireasă?

Orhideea este un simbol al iubirii, frumuseții și al aventurii în doi. Este o floare perfectă atât pentru buchete de mireasa naturale, cât și pentru alte aranjamente florale, corsaje sau butoniere. 

Ce simbolizează trandafirul în buchetul de mireasă?

Trandafirul este cea mai des întâlnită floare în cazul buchetelor de mireasă, simbolizând iubirea, pasiunea, bucuria și frumusețea. 

Flori de evitat în cazul buchetelor de mireasă

Dacă ești o viitoare mireasă superstițioasă sunt câteva flori pe care ar fi mai bine să le eviți. Una dintre ele este pintenas (Delphinium), care în simbolistica florilor indică infidelitatea; de evitat este și levănțica, ce semnifică bănuiala și neîncrederea.

De asemenea, dacă ești superstițioasă, cel mai bine ar fi să eviți garoafele de culoarea roșie, macul roșu, trandafirul galben, crizantema galbenă, narcisele, oleandrul, petunia și mușcatele. Cel mai bine ar fi să te lași pe mâna unui florist cu experiență, ce cunoaște îndeaproape simbolistica fiecărei flori în parte, astfel încât rezultatul obținut să te satisfacă pe deplin.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial