De ce merită să folosești o brățară fitness? 5 motive întemeiate

Pe lângă aspectul fizic, fiecare dintre noi suntem preocupați și de urmărirea aspectelor care țin de sănătatea noastră.

De ce merită să folosești o brățară fitness? 5 motive întemeiate

Astfel pe lângă antrenamentele la sală sau alergări, a apărut și necesitatea de a monitoriza rezultatele obținute, cu ajutorul aplicațiilor sau a produselor potrivite, cum ar fi brățările fitness. Iată de ce este avantajos să folosești o brățără fitness și ce îți oferă aceasta. 

Brățara fitness îți monitorizează numărul de pași

Deși această caracteristică poate fi urmărită și cu ajutorul telefonului mobil, folosirea unei brățări fitness cu touchscreen de la OEM este cu mult mai eficientă pentru că te ajută să nu mai depinzi atât de mult de dispozitivul mobil. 

Grație faptului că brățările fitness au un display generos, color, adaptat utilizării în orice condiții, dar și datorită faptului că sunt accesorii estetice, aceste produse sunt preferate adesea în detrimentul unui telefon.

Spre exemplu, poate fi destul de dificil să ieși la plimbare cu telefonul în buzunar, la fel ca și la cumpărături de altfel. Ei bine brățara de fitness este exact ca un ceas, dar care îți oferă posibilitatea de a înregistra toate datele dorite, fără a mai avea nevoie de telefon. 

Poți vedea mesajele de pe telefon direct pe brățară și poți, de asemenea, să vezi cine te apelează, poți să răspunzi sau să închizi apelul. 

Brățara de fitness îți poate fi asistent personal

Există o multitudine de situații în care o brățară fitness îți poate oferi asistență, în monitorizarea unor activități. Spre exemplu, măsurarea volumului de oxigen din sânge, calitatea somnului sau elemente de calendar personal, fiecare dintre acestea sunt analizate și monitorizate de către brățară. 

Deși nu sunt instrumente medicale prin definiție, aceste brățări sunt dotate cu senzori care permit măsurarea cât mai apropiată de realitate a valorilor. Spre exemplu, cele mai multe din brățările de fitness disponibile pe piață pot face o analiză completă a somnului, incluzând perioadele de somn REM și perioadele de somn profund. De asemenea, în unele cazuri brățările măsoară și somnul de zi, bazându-se pe perioadele de inactivitate fizică. 

Brățara fitness este adaptată nevoilor femeilor

Deși brățările fitness sunt unisex, în sensul că pot fi folosite atât de femei, cât și de către bărbați, ele au și o caracteristică aparte, în monitorizarea activităților pentru doamne. 

Astfel, calendarul menstruației este probabil cel mai mare avantaj al unei brățări fitness pentru femei deoarece aceasta te poate ajuta să calculezi mai ușor perioadele fertile și ovulația, dar și să analizezi simptomele pre sau post menstruale, astfel încât să cunoști anumite tipare specifice organismului tău.

Rutine zilnice și activități

Un mod bun de a verifica antrenamentele zilnice și activitățile care necesită un efort suplimentar sau chiar de a ține evidența rutinelor zilnice este să conectezi brățara direct la smartphone. 

Unele brățări îți permit controlul asupra unor aplicații din telefon, cum ar fi camera foto, alarma sau posibilitatea de a găsi dispozitivul. Tot ce trebuie să faci este să conectezi brățara prin bluetooth, la aplicația dedicată din smartphone, pentru ca ea să înceapă să înregistreze datele. 

Verificarea nivelului de stress

Deși poate părea imposibil să măsori stresul, brățara fitness folosește senzorii speciali și pentru a verifica nivelul de stres dar și numărul de bătăi pe minut ale inimii. Astfel, vei avea un raport zilnic complet cu toate aceste date, pentru ca tu să ai o evidență a caracteristicilor pe care le poți îmbunătăți în ceea ce privește starea ta de bine. 

Brățările fitness sunt estetice și durabile, iar unele modele sunt chiar rezistente la apă. Materialele din care sunt realizate aceste produse sunt de calitate, atât în ceea ce privește cadranul efectiv, cât și cureaua. Cureaua brățării este ușor de schimbat, putând alege modele mai feminine sau mai masculine, din oțel sau silicon, în funcție de preferințele personale.

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial