Cum putem reduce facturile la utilități?

Având în vedere creșterile considerabile de preț ale utilităților, majoritatea dintre noi caută soluții prin care să eficientizeze costurile lunare.

Cum putem reduce facturile la utilități?

Având în vedere creșterile considerabile de preț ale utilităților, majoritatea dintre noi caută soluții prin care să eficientizeze costurile lunare. Prin urmare, mulți dintre noi au optat pentru schimbarea becurilor din locuință cu unele modele mai economice, precum cele cu halogen sau tip LED; pentru setarea sistemului de încălzire din locuință cu câteva grade mai puțin decât în anii precedenți; pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi cu unele modele moderne ce se încadrează în clasele A+++, A++, A+ și A; și așa mai departe.

Însă, toate aceste soluții nu au impact considerabil asupra facturilor la utilități. E drept că ele contribuie la diminuarea costurilor, însă nu ne aduc reduceri substanțiale. Ce putem face? Să investim! Recomandarea specialiștilor din domeniu recomandă să investim în izolarea locuinței, în alegerea și implementarea unor soluții verzi care folosesc energia regenerabilă, spre exemplu: panouri solare pentru apa calda, și așa mai departe.

De ce să alegi panourile solare pentru prepararea apei calde menajere?

Panourile solare pentru prepararea apei calde menajere sunt o alternativă eficientă, care contribuie semnificativ la eficientizarea costurilor lunare cu utilitățile.

Funcționând pe baza energiei solare, sistemele de panouri solare pentru apa caldă captează radiația infraroșie a soarelui și o amplifică – încălzind apa până la 80 de grade Celsius. În zile noroase, când soarele nu își face deloc apariția pe cer, randamentul panoului solar scade, dar datorită izolației de spumă poliuretanică ultra densă, temperatura acumulată anterior se păstrează câteva zile.

Avantajele panourilor solare pentru apă caldă

– Funcționează pe baza energiei solare, chiar și în perioadele înnorate. Mai precis vei folosi energia gratuită din natură pentru a încălzi apa caldă menajeră;
– Au o eficiență sporită – peste 90% din radiația solară va fi transformată în energie gratuită;
– Se montează pe acoperișul casei, deci nu incomodează cu nimic, sunt ergonomice, nu ocupă mult spațiu;
– Nu necesită întreținere;
– Rezistă o perioadă îndelungată de timp. Panourile solare sunt realizate din materiale de foarte buna calitate;
– Au cost semnificativ mai mic decât orice altă metodă clasică de încălzire;
– Investiția este amortizată în maxim 2 ani de la achiziționare, după această perioada apa caldă menajeră este obținută în mod gratuit;
– Contribuie activ la protejarea mediului înconjurător.

Cum alegi panourile solare potrivite

Panourile solare au o mulțime de avantaje, însă pentru a te bucura la maxim de beneficiile aduse de acest tip de sistem, este necesar să ai în vedere câteva aspecte. Mai precis, atunci când alegi un sistem de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere și încălzire este important să ai în vedere numărul de persoane din gospodărie.

Pentru o casă în care locuiesc 2 persoane este recomandat un panou solar de 90 de litri, pentru o casă în care locuiesc 3 persoane este recomandat un panou solar de 135 litri, pentru o casa în care locuiesc 5 sau mai multe persoane este recomandat un panou solar de 216 litri.

Bineînțeles mai trebuie să te asiguri că dispui de suficient loc pe acoperiș pentru montarea panourilor. Dar și de un loc pentru poziționarea unui boiler bivalent sau un boiler cu două serpentine.

Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este legat de sistemul actual de încălzire. Mai precis, trebuie să te asiguri că sistemul de încălzire (centrala termica) pe care îl ai în dotare este compatibil cu un panou solar pentru apa caldă. Spre exemplu, în cazul în care ai o centrală termică instant, care nu folosește un boiler pentru apa caldă, s-ar putea că aceasta să nu fie compatibilă cu un panou solar.

Un panou solar aduce o mulțime de beneficii pe termen lung, iar facturile la energie vor fi cu siguranță mult mai mici.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial