Cum îți plănuiești o vacanță de vis în Europa

Cum restricțiile de călătorie sunt eliminate în majoritatea țărilor europene, iar prețurile biletelor către principalele destinații au scăzut și ele destul de mult, este ușor să-ți planifici o călătorie spre una din locațiile pe care ai dorit de mult timp să le vizitezi. 

Cum îți plănuiești o vacanță de vis în Europa

Cum restricțiile de călătorie sunt eliminate în majoritatea țărilor europene, iar prețurile biletelor către principalele destinații au scăzut și ele destul de mult, este ușor să-ți planifici o călătorie spre una din locațiile pe care ai dorit de mult timp să le vizitezi. 

Indiferent dacă îți propui un city break sau un sejur de câteva zile, este important să acorzi atenție anumitor detalii care te vor ajuta să ai parte de cele mai frumoase clipe de vacanță.

Iată cum poți să îți plănuiești o vacanță în Europa în această perioadă, astfel încât să fie una de vis și să ai parte de relaxarea binemeritată.

  1. Planifică bugetul de călătorie

Unul din principalele criterii pe care le ai în vedere întotdeauna atunci când îți planifici o excursie de câteva zile este bugetul de care dispui. Cu toate acestea, vei vedea că, în ceea ce privește zborul, poți găsi bilete foarte avantajoase către marile orașe din Europa sau spre cele mai interesante stațiuni sau locații estivale. 

De exemplu, găsești curse de avion Bucuresti-Sofia la prețuri ce pornesc de la 23 euro. În afară de cheltuielile strict personale, trebuie să urmărești și ofertele pentru cazare și să ții cont de taxele de transfer de la aeroport și de transport în comun. 

  1. Alocă timp suficient pentru fiecare destinație 

Ca să te bucuri din plin de vacanța ta binemeritată, planifică-ți timpul astfel încât să fii sigură că vei bifa principalele atracții turistice ale destinației propuse. Studiază dinainte ofertele, deoarece poți afla de anumite locații interesante mai puțin cunoscute publicului larg și care merită vizitate, cum ar fi de exemplu Basilica Cistern din Istanbul, Grădina de portocali din Roma sau plajă pe Playa de Muro din Mallorca, Spania.

  1. Acordă atenție locurilor de cazare

Odată ce ai stabilit care este următoarea destinație favorită din Europa pe care vrei să o vezi și ți-ai asigurat biletul de călătorie, verifică atent și posibilitățile de cazare. De multe ori, în marile orașe este mai avantajos să alegi un cartier sau o zonă mai puțin centrală, dar mai sigură pentru străini, în detrimentul centrului istoric ce are în schimb toate obiectivele turistice la îndemână. 

Consultă și posibilitatea de a ajunge cu ușurință în locurile pe care ți le propui să le vizitezi, cu mijloacele de transport locale. Te pot ajuta, în acest sens, și recenziile făcute în mediul online de turiștii care au fost deja acolo.

  1. Nu pleca la drum fără asigurare 

Un alt aspect pe care este bine să nu îl lași la voia întâmplării atunci când îți propui o vacanță în Europa este să-ți asiguri călătoria, atât din punct de vedere medical cât și în ce privește alte situații neprevăzute ce pot să apară. 

Dacă în țară beneficiezi de asigurare de sănătate, solicită din timp ca aceasta să fie extinsă cu ajutorul cardului european, cu ajutorul căruia beneficiezi de servicii medicale gratuite acordate de unitățile de stat din toate cele 27 de state membre UE, plus alte patru țări non-UE. 

Un alt tip de asigurare trebuie să-ți acopere daune precum furtul sau pierderea bagajelor sau a biletelor de cazare, întârzieri de zbor sau alte neplăceri care se pot ivi pe parcurs.

Rezervă-ți așadar din timp zborul, și ia-ți  toate măsurile necesare călătorie pentru a te bucura de cel mai frumos sejur într-una din destinațiile tale favorite din Europa în această vară!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial