Cele mai eficiente produse menstruale, pentru a putea face mai multă mișcare

Femeile își doresc produse menstruale de bună calitate, care sunt 100% sigure și prietenoase cu corpul lor.

Cele mai eficiente produse menstruale, pentru a putea face mai multă mișcare

Femeile își doresc produse menstruale de bună calitate, care sunt 100% sigure și prietenoase cu corpul lor. Unele, din lipsa banilor necesari achiziționării unor produse de igienă mai bune dar mai scumpe, aleg alternative diferite, mai ieftine, care le pot produce un disconfort în timpul activității zilnice. 

În prezent există mai multe produse de igienă, menstruale care sunt recomandate în timpul activităților cu multă mișcare sau în timpul antrenamentelor fizice. Din categoria lor fac parte tampoanele din bumbac 100% organic, care sunt sigure de utilizat (nu conțin pesticide, ftalați). 

Unele femei fac sport în timpul ciclului, mai ales că au observat că mișcarea le poate face menstruația mult mai ușoară și mai suportabilă. S-a dovedit că exercițiile fizice ajută în reducerea simptomelor menstruației, ce includ: iritabilitate, durere, depresie, crampe, balonare, schimbare de dispoziție. Mișcarea reduce tensiunea nervoasă, durerile menstruale și stimulează producția de endorfine – care induc acea stare de bună dispoziție. 

Femeile aleg tamponul pentru perioada menstruală, pentru că acesta le oferă multe avantaje și anume: 

  • Păstrează scurgerile menstruale în interiorul vaginului și deci pot intra cu un tampon chiar și într-o piscină
  • În timp ce fac sport, tamponul rămâne pe loc, în interiorul vaginului, chiar dacă se fac salturi 
  • Pot face sport oricât vor, mai ales dacă folosesc tamponul potrivit (recomandat este unul puțin mai gros care are capacitate de absorbție adecvată).

Pentru a putea face sport fără niciun disconfort în timpul menstruației se pot folosi și absorbante cu aripioare, care protejează împotriva scurgerilor marginale. Totuși acestea nu sunt atât de eficiente ca tampoanele, mai ales când se face multă mișcare. Tampoanele sunt apreciate mai mult de femeile care duc o viață mai activă, pentru că ele oferă mai mult confort și o protecție fiabilă în orice moment al zilei. Ele permit femeilor să facă și sport sau alte activități fizice, fără a avea vreun disconfort și fără a-și face griji inutile. 

Cupe menstruale – alternative la tampoane

În ultimii ani, pe rafturile farmaciilor au apărut cupele menstruale, care sunt noi alternative la produsele de unică folosință pentru menstruație, respectiv la tampoane. Deși tampoanele sunt confecționate dintr-un material moale, sunt destul de groase și au o capacitate mare de absorbție, totuși cupele menstruale oferă mai multe avantaje: rețin mai mult lichid și trebuie schimbate mai rar. Acesta este motivul pentru care femeile au preferat aceste produse de igienă intimă, care sunt considerate cea mai sănătoasă formă de recoltare a sângelui în timpul menstruației. 

Cupa menstruală este un instrument igienic excelent, care spre deosebire de tampoane nu absoarbe sângele, ci îl colectează. Ea se pliază, se introduce în vagin, iar în interiorul acestuia se întinde și se plasează cu partea deschisă în direcția colului uterin. Marginile ei se sprijină pe pereții vaginului, care o țin pe loc. 

Dacă ești în căutarea unei alternative mai durabile și mai sănătoase la produsele igienice de unică folosință, poți testa cupa menstruală din silicon de calitate medicală, pe care o poți reutiliza din nou și din nou, o poți steriliza (o ții timp de 5-10 minute în apă clocotită). Aceasta este netedă și foarte confortabilă, protejează mai multe ore, este o alternativă ecologică la produsele igienice, ea fiind potrivită înainte de naștere. 

Cupa menstruală este o alegere bună și în timpul antrenamentului, cum sunt exercițiile de fitness, de tip CrossFit. 

Pe Notino.ro poți găsi mai multe tipuri de cupe menstruale reutilizabile, fabricate din silicon, de marcă Tampax, Fun Factory, LadyCup, care sunt 100% sigure pentru corp, pot fi folosite ani și ani și în plus, au prețul foarte accesibil. Cupele pot fi cumpărate foarte ușor și rapid online din acest magazin, care are și alte produse igienice excepționale, absorbante, prezervative, tampoane, gel lubrifiant, batiste din hârtie și accesorii (cum este de exemplu pila electronică pentru călcâie sau gențile de cosmetice Men Collection).  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial