Ce trebuie să știi înainte de a achiziționa becuri LED

Ai făcut cumpărături pentru becuri în ultima vreme? Dacă ai făcut-o, poate ai observat că majoritatea becurilor vândute acum sunt becuri LED.

Ce trebuie să știi înainte de a achiziționa becuri LED

Ai făcut cumpărături pentru becuri în ultima vreme? Dacă ai făcut-o, poate ai observat că majoritatea becurilor vândute acum sunt becuri LED. Luminile LED consumă mai puțină energie, durează mai mult și vin în multe culori diferite. Astfel, alegerea becului de LED potrivit pentru locuința ta poate depinde de mai mulți factori.

Câteva sfaturi despre cum alegi un bec LED

Numărul de lumeni

Dacă obișnuiai să arunci o privire la numărul de wați pe care îl are un bec, nu va mai trebui să faci asta. Atunci când cumperi becuri LED, asigură-te că te uiți la numărul de lumeni, aceștia reprezentând gradul de luminozitate al becului. Dacă până acum luai un bec incandescent de 100 de wați, vei avea nevoie de un LED care produce aproximativ 1.600 de lumeni. Un înlocuitor pentru un bec incandescent de 40 de wați ar trebui să producă aproximativ 450 de lumeni.

Cromatica luminii

Aspectul luminii este important în ceea ce privește temperatura culorii, care este măsurată ca Kelvin (K). Pentru lămpile de masă sau corpurile de iluminat pentru sufragerie, optează pentru un bec de aproximativ 2.700 până la 3.000 K pentru a obține o lumină caldă. 

Pentru iluminarea activităților în locuri precum ateliere și spălătorii, alege un bec de aproximativ 5.000 K pentru o lumină mai rece, albăstruie, care arată mai mult ca lumina naturală.

Corpurile închise au nevoie de becuri speciale

Unele becuri LED pot rezista mulți ani, dar numai dacă căldura pe care o generează are o modalitate de a se împrăștia. Dacă acest aspect nu e posibil, căldura va degrada componentele electronice din interiorul becului și se va defecta mai devreme decât este cazul. 

Dacă trebuie să cumperi un bec pentru un corp complet închis, citește cu atenție ambalajul pentru a te asigura că este aprobat pentru acea utilizare. Becurile realizate pentru corpuri închise au un design termic mai eficient și sunt fabricate astfel încât să reziste la temperaturi mai ridicate.

Utilizați becuri LED cu diverse culori

În timp ce planurile de design interior acordă multă atenție vopselei pereților și culorilor podelei, iluminatul joacă un rol esențial, deseori fiind prea des trecut cu vederea. 

Culoarea și iluminarea ne influențează funcționarea psihologică și bunăstarea de zi cu zi, iar înțelegerea acestor influențe este importantă atunci când creăm spații luminate centrate pe starea noastră de spirit.

Becuri cu funcții smart

Becurile LED inteligente pot fi programate și controlate printr-o aplicație pentru smartphone și oferă adesea funcții suplimentare, cum ar fi posibilitatea de a schimba culorile și nuanțele lor. Aceste becuri sunt mai scumpe, dar sunt excelente pentru iluminatul exterior sau controlul special al luminii interioare. Poți găsi diverse modele de becuri LED cu funcții smart sau colorate, pentru diferite nevoi, la LED-Zone.ro. 

Lumini LED pentru petreceri

Deși becurile LED inteligente pot fi programate pentru multe lucruri diferite, nu sunt optime pentru petreceri. Pentru evenimente sau petreceri, în special în aer liber, utilizează, în schimb, șiruri de lumină LED. Șirurile cu LED-uri sunt, de asemenea, utile dacă pui lumini de-a lungul rafurilor sau sub dulapuri.

În funcție de nevoile tale și de zona pe care vrei să o luminezi, poți alege o gamă variată de becuri sau lumini LED. Dacă nu știi exact de ce ai nevoie, te poți consulta cu o persoană cu experiență în acest domeniu pentru a te îndruma să cumperi becurile LED potrivite.

Sursă foto: Pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Antena 1
substantial.ro
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial