Au copiii nevoie de șosete potrivite când merg cu bicicleta?

O bicicletă a fost întotdeauna mai mult decât o jucărie pentru un copil iar acest lucru nu s-a schimbat.

Au copiii nevoie de șosete potrivite când merg cu bicicleta?

Bicicleta este oportunitatea continuă de distracție și evadare, un instrument prin care ei se mențin activi, un bilet de aventură pe 2 roți. 

Dacă observăm noile generații și implicit modul lor de joacă pasiv, mersul cu bicicleta nu a fost niciodată mai important ca acum. Aflându-se printre puținele activități sociale care încă mai scot copiii din casă, este esențial să îi acordam o importanță majoră și să creăm condițiile necesare pentru aceasta, încurajând astfel, activitatea fizică pe lângă cea sociala.

Ciclismul are un impact pozitiv major asupra întregii noastre ființe. Pe lângă multitudinea de beneficii pe care mersul cu bicicleta îl are asupra sănătății noastre, este și o activitate care nu necesită prea multe cunoștințe în prealabil și, în mod cert, este ușor de practicat de orice persoană, indiferent de vârstă acesteia. Considerând aceste lucruri, ne dăm seama că este oportunitatea perfectă pentru a petrece timp de calitate în familie, prin organizarea de excursii scurte prin parc sau prin altele aventuroase pe munte.

Indiferent că este o activitate în familie sau doar una cu prietenii prin cartier, copilul tău are nevoie de echipamentul adecvat pentru ciclism (de la bicicleta propriu-zisă până la modelul de șosete copii).

Când este vorba de copii, șiguranța este cea mai importantă. O cască pentru ciclism este 100% necesară chiar dacă asta poate fi o provocare pentru tine. Mulți copii nu doresc să poarte echipamente de protecție dar trebuie să ii convingeți că este pentru binele lor.  

Îmbrăcămintea este la fel importantă. Când îmbrăcați copilul pentru mersul pe bicicletă, în funcție de vremea de afară, trebuie să țineți cont că ei au nevoie și de libertate de mișcare. Dacă este frig, încercați să alegeți niște hăinuțe călduroase dar totuși lejere. Țineți cont și de faptul că ei o să depună mult efort prin pedalare și există riscul să transpire. Manevrarea relativ pasivă a ghidonului, expun mâinile copilului tău la frig, vânt, etc.  Pentru protecția mâinilor există mănuși special concepute pentru ciclism. 

Dacă șosetele sunt un lucru banal în ținuta de zi cu zi, în ciclism, în mersul pe jos sau la alergare, ele pot face o diferență uriașă. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu ne dăm seama de valoarea lor până nu o pățim pe pielea noastră sau, până nu încercăm perechea potrivită de șosete. 

Când vine vorba de mersul cu traditionala bicicleta, alegerea șosetelor este esențiala deoarece picioarele au cea mai grea sarcină și, desconsiderând asta, o să simțim un oarecare disconfort în cel mai bun caz dar, și multă durere în cel mai rău. Așadar, atât adulții cât și copiii, au nevoie de șosete potrivite atunci când merg cu bicicleta. În mod ideal, șosetele pentru ciclism ar trebui să fie destul de strânse încât să nu cadă în jos. Încrețirea lor la bază piciorului o să creeze disconfort adidasului, ceea ce în final poate duce la anumite dureri. 

Șosetele pentru ciclism trebuie să fie subțiri, confortabile și aerate. Dacă considerăm înălțimea șosetelor, alegerea se face în funcție de preferințele tuturor, cu condiția ca ele să fie mai înalte decât mărimea adidașilor. În cazul în care plănuiți excursii în familie pe munte, este indicat să considerați cele mai înalte și rezistente șosete pentru a proteja gleznele, evitând astfel zgârieturile, praful, etc. Dacă aveți un copil mai năzdravan care se dă pe bicicletă chiar și după ploaie, poate ar fi indicat să considerați și șosetele impermeabile.

Siguranță și confortul copiilor noștri este primordială, așa că, ar trebui să ținem cont de aceste lucruri. În timp ce șosetele trebuie să le ofere sprijin și confort în toate locurile prin care pedalează, casca trebuie să le ofere multă protecție în urma căzăturilor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial