EXCLUSIV ELLE: Diane Von Furstenberg – Feel like a woman

Diane von Furstenberg, designerul ce intruchipeaza definitia „visului american“, celebreaza 40 de ani de cariera. Anul trecut a publicat o carte fascinanta despre povestea extraordinara a vietii ei si a lansat emisiunea House of DVF. Domnica Margescu a stat de vorba cu ea despre trecut, prezent si despre cum priveste varsta pe care o are.

EXCLUSIV ELLE: Diane Von Furstenberg - Feel like a woman

Diane von Furstenberg este un personaj. Unul incantator. O personalitate a modei si una dintre cele mai admirate, influente si inovatoare femei a timpurilor noastre. Am simtit asta chiar dinainte sa o cunosc, din momentul in care am deschis usa showroom-ului ei din strada West 14th, din Manhattan. Acest loc iti dezvaluie din prima secunda partile importante ale personalitatii ei: feminitate, putere, eleganta. Totul este alb, iar deasupra unor scari minimale dar extrem de impozante se afla cateva picturi – mai exact, o succesiune de portrete ale lui Furstenberg, in viziunea lui Andy Warhol. Dar cel mai mai sugestiv element de decor este chiar imensul mesaj luminos de la intrare, pe care sta scris motto-ul ei: „Feel like a woman. Wear a dress!.

Am cercetat o vreme acest spatiu creat chiar de Diane von Furstenberg si am admirat piesele colectiei sale pentru primavara-vara 2015 (numita Fortuna, dupa zeita romana ce emana, ca si colectia insasi, o feminitate debordanta). La un moment dat, o voce impunatoare, cu un accent european, a strigat tare: „Hello darlings!.

Buclele, rochia din matase, ciorapii negri, sandalele din catifea, rochia petrecuta si miscarile ei extrem de senzuale imi intaresc ideea ca frumusetea nu are varsta. Diane are mereu o pereche de ochelari de soare cu ea, pe care ba ii scoate, ba ii pune. Am avut clar senzatia ca ii scoate in momentele in care se amuza sau se simte confortabil cu interlocutorii ei. In orice caz, la cei 68 de ani ai sai, este extrem de vesela, moderna si e evident ca se simte bine cu ea insasi.

De cum s-a asezat la masa la care o asteptam emotionata, mi-a daruit cartea ei – pe care eu, insa, abia o terminasem de citit si care imi era foarte vie in minte, poate mai ales datorita patosului cu care era scrisa. The Woman I Wanted to Be e o poveste onesta si plina de intelepciune, despre Diane von Furstenberg femeia, designerul si brand-ul. Este, de fapt, o confesiune intima pe care aceasta muza moderna o face fiecarui cititor in parte. Si spun asta pentru ca, in mod straniu, atunci cand ii citesti cartea ai senzatia ca tu esti singurul ei confident.

Diane s-a nascut in Belgia si este fiica lui Lily Nahmias, o femeie extrem de puternica, una dintre supravietuitoarele Holocaustului. De altfel, designerul marturiseste ca mama ei a jucat un rol extrem de important in copilaria ei – de fapt, in toata existenta ei – si vorbeste mult in carte despre viata sa, despre puterea si despre eleganta acestei femei. „Asta explica copilaria mea, pe de-o parte, si feminitatea mea, pe de alta, spune Von Furstenberg in cartea ei.

Diane vorbeste si despre povestile ei amoroase, despre casatoria si divortul de printul Eduard Egon Von Furstenberg si despre perioada super-glam de adevarata printesa jet-set a vremurilor ei, dar si despre libertatea erei saptezeciste si fenomenul Studio 54. Autoarea descrie insa si momentul dificil cand a fost diagnosticata cu cancer si cum a reusit sa invinga aceasta boala teribila.

In ultima parte a acestor memorii, Diane scrie despre cele trei etape ale carierei ei: visul american, revenirea brand-ului Diane Von Furstenberg in anii 90 (dupa ce isi pierduse identitatea) si noua era, momentul in care se afla chiar acum, cand incearca sa-si transforme eforturile profesionale si caritabile intr-o mostenire durabila.

Reality-show-ul House of DVF se difuzeaza in premiera in fiecare vineri de la ora 21, exclusiv la E!

Citeste continuarea in ELLE NOIEMBRIE 2015!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle