ELLE FASHION: Parisul fără Karl

Află care au fost cele mai spectaculoase show-uri pentru toamnă-iarnă 2019, cine sunt azi designerii adulați și citește totul despre ultima colecție semnată de Karl Lagerfeld pentru Chanel.

ELLE FASHION: Parisul fără Karl

Deasupra întregii Săptămâni a Modei pariziene a planat imaginea lui Karl Lagerfeld. Chiar înainte de prezentarea ultimei colecții Chanel semnate de geniul care a dominat lumea modei o jumătate de secol, am fost împreună cu Roxana Voloșeniuc la așa-numitul ELLE Breakfast. Subiectul întâlnirii tuturor editorilor ELLE din lume a fost, evident, Lagerfeld, cel care întotdeauna a venit cu idei inovatoare și care a reușit să mențină și să interpreteze ADN-ul casei Chanel, păstrându-i mereu un aer fresh & young, așa cum ar fi făcut-o Coco însăși!

Da, Lagerfeld este cel mai important „subiect” din lumea modei. Lagerfeld este martorul digitalizării, ba chiar a contribuit la aceasta. Lagerfeld este motivul pentru care Asia s-a îndrăgostit de modă și a devenit cea mai mare consumatoare a ei. Lagerfeld a avut un „contract” pe viață cu Chanel. Lagerfeld reușește mereu să își emoționeze publicul cu show-urile sale extravagante, care te duc în lumea pe care o imaginează el, pentru un sezon. Da, vorbesc la timpul prezent, deoarece show-ul său pentru toamnă-iarnă 2019 a avut loc (fără el) și a fost senzațional. Lagerfeld ne-a invitat pe toți la Chanel Gardenia, un chalet luxos în vârful munților, unde ninsese proaspăt. Atmosfera calmă, serenă, părea ireală.

Înainte de a începe prezentarea, invitații au ținut un moment de reculegere, cu vocea inconfundabilă a lui Lagerfeld în fundal. Liniștea din public era pătrunzătoare. Apoi a început defilarea și parcă totul a reintrat în normal… atât de normal încât la final toți așteptam (în zadar) apariția geniului. Muzica părea să fi căpătat ecou de la gheața adusă în Grand Palais să susțină decorul hibernal, iar în contrast, ținutele erau din cele mai calde materiale, precum cașmirul, tweed-ul sau stofa de lână, combinate cu organza, mătasea sau dantela. Imaginează-ți cât de spectaculos arată un cardigan oversized din cașmir, cu motive norvegiene, asortat cu o cămașă din organza și o pereche de pantaloni din mătase, în zăpada imaculată! Din nou, ireal! Această ultimă colecție semnată de Karl Lagerfeld pentru Chanel este una dintre cele mai bune și cele mai complexe ale lui. O ultimă dovadă că Lagerfeld a adorat moda. Și moda pe el. Au avut cea mai lungă relație de iubire.

„Cred că oamenii caută emoții și vise – dar nu vise îndepărtate. Vreau să creez o comunitate pentru Valentino, oameni care împărtășesc aceleași valori”, a spus Pierpaolo Piccioli, designerul Valentino, înainte de show-ul său. Deasupra colecției sale feminine și delicate plutește un aer poetic. Singurul decor al sălii albe, imaculate, înconjurată de geamuri, de la Dôme des Invalides, era un billboard cu versurile artistului și poetului scoțian Robert Montgomery: „Oamenii pe care îi iubești se transformă în fantome înăuntrul tău și astfel îi păstrezi în viață”. Piccioli a fost inspirat de Mișcarea emancipării poeziei, un fenomen recent care aduce din nou poezia mai aproape de public, lipind versuri pe pereți publici din întreaga lume.

Așa se face că designerul i-a invitat pe Montgomery, dar și pe Greta Bellamacina, Mustafa The Poet și Yrsa-Daley Ward, trei tineri scriitori, să conceapă un volum de poezii numit Valentino in Love, pe care fiecare invitat l-a găsit pe locul marcat cu numele său. Iar versuri din acest volum sunt inscripționate și pe interioarele pieselor din colecția lui Piccioli, așa încât doar cea care va purta piesele respective va ști ce scrie înăuntrul acestora. Sublim (și subtil) în același timp.

Citește continuarea în ELLE APRILIE 2019!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle