ELLE FASHION: Mademoiselle Anamaria Vartolomei

Anamaria Vartolomei, actrița de origine română care a câștigat premiul César, a purtat una dintre cele mai râvnite colecții din lume, Métiers d’Art 2022/2023, semnată Chanel, într-unul dintre cele mai speciale locuri pariziene, Hôtel Particulier Montmartre!

ELLE FASHION: Mademoiselle Anamaria Vartolomei
  • Jachetă din cașmir, vestă din organza și bijuterii, toate Chanel din colecția Métiers dArt 2022/2023.

Elle: Cum și unde a avut loc prima ta întâlnire cu Chanel?
Anamaria Vartolomei: Prima mea întâlnire cu casa Chanel a avut loc în 2011, când am urcat treptele Festivalului de la Cannes pentru My Little Princess al Evei Ionesco. Au fost prima întâlnire și primele descoperiri: legendara scară de pe strada Cambon de la numărul 31, showroom-urile, vitrinele în care sunt expuse creațiile Haute Couture, probele… fericirea și uimirea de a te cufunda în haine atât de delicate. Aveam 12 ani și descopeream rafinamentul absolut, eleganța și cele mai șic piese.

Elle: Ești deja familiarizată cu show-urile Chanel, ce ai simțit când ai văzut prezentarea colecției Chanel Haute Couture toamnă/iarnă 2022?
A.V.: Cred că este una dintre prezentările mele preferate. Pentru prima dată de când Virginie Viard este la conducere, i-am simțit ADN-ul 100% într-o colecție. Această colecție îi aparține: modernismul, twist-ul rock & roll, rafinamentul, îndrăzneala de a încălca anumite cutume. Iar combinația dintre ciocate și rochiile lungi de dantelă, accesorizate cu bijuterii fine, este pentru mine definiția perfectă a termenului „cool”!

Elle: Ce rol joacă hainele pentru tine în general?
A.V.: Îmi place să navighez printre mode și tendințe și să caut ceea ce îmi place și ceea ce mi se potrivește, piesele vestimentare și culorile care mă fac să mă simt în largul meu. Îmi place să folosesc hainele ca mijloc de exprimare și să mă îmbrac în funcție de starea mea de spirit, de ceea ce am chef să povestesc despre mine într-un moment anume. Fie că vreau să ies în evidență, fie că, din contră, vreau să fiu discretă… totul depinde de starea mea de spirit din acea zi! Cheia constă în a te asculta și a te îmbrăca pentru tine, nu pentru alții.

Elle: Ce te inspiră?
A.V.: Viața în general. Poate că sună ca un clișeu, dar încerc să mă las inspirată de mișcare, de oamenii pe care îi observ pe stradă și care îmi atrag atenția, de necunoscuți, de cei apropiați. Modul lor de a se mișca, de a se exprima, de a gândi. Ființa umană este pentru mine cea mai mare sursă de inspirație posibilă. Dar și natura în complexitatea sa, arta sub toate formele și culorile, muzica și notele sale, cinematograful și trăirea, dansul și mișcările sale. Să observ un dansator care spune o poveste cu ajutorul corpului său și să-i văd fața luminându-se mă emoționează profund. Încerc să fiu pe cât de atentă posibil, comori sunt peste tot!

Fotografii: Christian Tudose
Realizatoare: Domnica Mărgescu

Machiaj: Megumi Itano / Calliste Agency cu produse din colecțiile Les Beiges toamnă-iarnă 2022, Rouge Allure L’Extrait Collection.
Coafură: Roberto Pagnini / Airport Agency.
Manichiură: Delphine Aissi / Yda L’Agence.
Asistent foto: Adrian Oancea.

Citește continuarea în ELLE AUGUST 2022!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle