ELLE FASHION: Frida Giannini made in Italy

Frida Giannini, designerul care l-a inlocuit pe Tom Ford la Gucci, este intruchiparea femeii contemporane: senzuala, dinamica, sensibila. Reporterul ELLE Sophie Gachet a stat de vorba cu o adevarata italianca, aflata la conducerea unei afaceri care valoreaza mai mult de doua miliarde de dolari.

Fotografii: Benoit Peverelli.
 

Am banuit chestia asta: Frida Giannini, director de creatie la Gucci, nu lasa nimic la voia intimplarii. O adevarata profesionista, iata cea mai buna caracterizare pe care i-o putem face.
Aproape dependenta de munca. O persoana dispusa mai degraba sa-ti descrie cu lux de amanunte un articol vestimentar decit sa vorbeasca despre propria viata. Pentru ca, evident, se concentreaza mai mult pe ceea ce face: pina la urma, este responsabila de partea creativa a unei afaceri care valoreaza mai mult de doua miliarde de dolari! Palatul roman care gazduieste intreaga echipa de stilisti de la Gucci sta sub semnul rafinatei monograme a celor doi G.
Pe pereti, fotografii infatisindu-le pe Audrey Hepburn, Sophia Loren si Grace Kelly purtind tinute Gucci demonstreaza ca istoria acestei case italiene de moda a fost punctata in toate vremurile de celebritati. Intilnirea noastra cu Frida este programata pentru ora 11. Nu intirzie deloc. De fapt, soseste chiar mai devreme, un adevarat sacrilegiu in lumea in care „e la moda sa intirzii”. Asadar, la ora 11 fix pasim in vastul ei birou. Poarta o rochie scurta neagra (Gucci, bineinteles!), cu buzunare, care-i confera atitudine, si sandale fara toc, de asemenea negre. Stringerea ei ferma de mina si privirea pat­run­zatoare ii tradeaza hotarirea.

Traducere si adaptare de Crina Alexe

Citeste continuarea in Elle iunie 2010
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle