ELLE DECO – CASA DE LA MALUL MARII

Descopera o casa veche de aproape trei secole, transformata de proprietarul ei, un pictor pasionat de portrete si peisaje, intr-un camin simplu si primitor, a carui atmosfera te trimite cu gindul la vacanta.

ELLE DECO - CASA DE LA MALUL MARII

Descopera o casa veche de aproape trei secole, transformata de proprietarul ei, un pictor pasionat de portrete si peisaje, intr-un camin simplu si primitor, a carui atmosfera te trimite cu gindul la vacanta. "Aceasta casa este un exercitiu de trai in miniatura”, marturiseste artistul Matthew Wright, iar afirmatia lui pare cu atit mai interesanta avind in vedere faptul ca el masoara aproape doi metri.

Prietenii l-au crezut sarit de pe fix atunci cind i-a anuntat ca vrea sa cumpere aceasta casuta pescareasca, construita in secolul al XVIII-lea, in estuarul Shaldon de pe riul Teign, din sudul Devonului. In 2005, atunci cind a vazut-o prima data, Matthew a fost cucerit de atmosfera ei calma, aproape palpabila, mai importanta pentru el decit aspectul evident de casa de inchiriat pe perioada vacantei de vara.

„Am avut de scos strat dupa strat de mocheta veche”, isi aminteste cu umor Matthew. „Parca faceam sapaturi arheologice. Bucataria avea cea mai urita mobila posibila din anii ’50, iar baia era de-a dreptul bizara, cu usi culisante si pereti aco­pe­riti cu lambriuri din melamina. Acoperisul din tigle se dezin­tegra, iar lemnul grinzilor putrezise.”

Fotografii: Polly Eltes / Narratives.

Cititi continuarea in ELLE Iulie 2011!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle