Wentworth Miller, actorul din Prison Break, a mărturisit că suferă de autism

Wentworth Miller a dezvăluit printr-o postare pe Instagram că în urmă cu un an a fost diagnosticat cu autism.

Wentworth Miller, actorul din Prison Break, a mărturisit că suferă de autism

Wentworth Miller, celebrul actor din serialul Prison Break, a mărturisit în urmă cu câteva zile pe pagina sa de Instagram că în toamna anului trecut a fost diagnosticat cu autism. Acesta le-a dezvăluit fanilor săi că vestea primită a fost șocantă, însă nu neapărat o surpriză, fiindcă într-o oarecare măsură se aștepta să primească acest verdict.

„Toamna aceasta marchează un an de când am primit diagnosticul meu informal de autism. Precedat de un autodiagnostic. Urmat de un diagnostic formal.  A fost un proces lung, defectuos, care avea nevoie de actualizare. Sunt un bărbat de vârstă mijlocie. Nu un copil de 5 ani. Și recunosc că accesul la un diagnostic este un privilegiu de care mulți nu se bucură”, a scris Wentworth Miller pe Instagram.

Actorul a adăugat și că „Nu știu suficiente despre autism. (Sunt multe de știut.) În prezent, munca mea pare să-mi evolueze capacitatea de înțelegere. Reexaminând 5 decenii de experiență trăită printr-un nou obiectiv. Va dura ceva timp. Între timp, nu vreau să risc să devin dintr-o dată o voce puternică și prost informată. Comunitatea oamenilor cu autism a fost istoric discutată. Nu doresc să fac mai mult rău”.

CONȚINUT VIDEO ELLE

În 2013, starul din Prison Break a dezvăluit în mod public că este homosexual și a vorbit deschis despre problemele de sănătate mintală cu care s-a confruntat în adolescență, mărturisind chiar că a încercat să se sinucidă în repetate rânduri.

„Am așteptat ca familia mea să plece în weekend și să fiu singur acasă și am înghițit un flacon cu pastile. Nu îmi aduc aminte ce s-a întâmplat în zilele următoare, dar sunt destul de sigur că luni dimineață eram în autobuz înapoi la școală, prefăcându-mă că totul este în regulă.”, a povestit actorul în urmă cu opt ani.

Citește și:
Ruby Rose vorbește în lacrimi despre cum i-a fost refuzată internarea în spital

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video