Soprana Angela Gheorghiu, replică dură la adresa statului: „Nu datorez nimic României, nu am fost susținută”

Angela Gheorghiu a răbufnit și a postat un mesaj dur pentru România, în care susține că statul nu a ajutat-o niciodată în cariera sa.

Soprana Angela Gheorghiu, replică dură la adresa statului: „Nu datorez nimic României, nu am fost susținută”

Angela Gheorghiu este una dintre cele mai cunoscute și importante interprete din România, care de-a lungul timpului s-a remarcat prin talentul și vocea imposibil de confundat. În 32 de ani de când este în lumina reflectoarelor, artista a încântat fanii cu muzica ei, însă a declarat că nu a fost niciodată susținută de stat și nu îi datorează nimic țării.

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Angela Gheorghiu a acuzat statul român că nu a ajutat-o cu nimic de-a lungul carierei sale de peste trei decenii. Cântăreața a publicat un mesaj foarte dur la adresa autorităților, susținând că nu are ce să datoreze României. În toată cariera sa, Angela a avut  doar 4 sau 5 concerte cu onorarii și mai multe cu apariții caritabile.

Angela Gheroghiu, mesaj dur pentru statul român

În mesajul său, cântăreața, în vârstă de 56 de ani, l-a criticat dur pe dirijorul Cristian Măcelaru, director artistic al Orchestrei Naționale a Franței. Acesta nu ar fi dorit să o distribuie într-un spectacol de Ziua Națională a Franței. Cu toate că soprana nu a obținut sprijin din partea României, aceasta i-a încurajat pe muzicienii din țară și i-a invitat în concertele sale.

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea”, a publicat duminică, 31 august, Angela Gheorghiu pe contul său oficial de Facebook.

Totodată, cântăreața a spus că a susținut de-a lungul timpului mai multe concerte caritabile decât plătite și niciun concert de operă.

„În România, în 32 de ani, am avut 4 sau 5 concerte cu onorarii și 8-10 concerte sau apariții în concerte de caritate, niciun spectacol de operă cu excepția examenului de licență a Universității de Muzică București, care a avut loc la Cluj în 1990… Nu am ajuns niciodată să semnez un contract cu ONB sau cu o altă instituție culturală din România”, a mai scris Angela Gheorghiu.

Citește și:
Gina Pistol a publicat o imagine adorabilă cu fiica ei, Josephine

FOTO: Arhivă ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people