Câte voturi a obținut Kanye West în cursa pentru președinția SUA

Kanye West a pierdut alegerile prezidențiale din acest an, obținând doar 60.000 de voturi dintr-un total de 160 de milioane.

Câte voturi a obținut Kanye West în cursa pentru președinția SUA

Rezultatele obținute de Kanye West nu sunt o surpriză pentru nimeni. Rapper-ul american și-a anunțat candidatura la președinția Statelor Unite ale Americii pe 4 iulie, când a postat următorul mesaj pe contul său de Twitter: „Acum trebuie să ne respectăm promisiunea făcută Americii, având încredere în Dumnezeu, unificându-ne viziunea şi construindu-ne viitorul. Eu candidez pentru preşedinţia Statelor Unite ale Americii.”

Deși până atunci era un susținător înfocat al actualului președinte, Kanye a declarat că a renunțat la șapca roșie, elementul de referință al campaniei lui Donald Trump, „Make America Great Again”, și că va candida din partea propriului partid, Birthday Party.  Sloganul campaniei sale electorale a fost YES!, iar Michelle Tidball, o femeie preot din Wyoming, a fost cea care l-a ajutat în cursa prezidențială.

Într-un interviu acordat în luna iulie revistei Forbes, soțul lui Kim Kardashian a vorbit despre problemele sociale și politice cu care Statele Unite ale Americii se confruntă și a declarat, de asemenea, că la Casa Albă e nevoie de mai multă distracție.

„Când o să fiu președinte, o să ne și distrăm. Hai să trecem peste toate conversațiile legate de rasism, hai să le dăm putere oamenilor care au 40 de acri de pământ și un catâr. Hai să le dăm pământ. Ăsta e planul”. În plus, Kanye a adăugat și că își dorește să readucă religia și rugăciunile în școli și să reducă datoriile familiilor americane.

Cu toate acestea, Kanye a ratat termenele limită pentru a se califica ca potențial candidat în multe state, si nici nu a reușit să adune suficiente semnături valide pentru a se califica în alte zone alte țării. Așa că, în cele din urmă, artistul a reușit să fie eligibil doar în câteva regiuni, printre care Colorado sau Minnesota.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Potrivit datelor oferite de Associated Press, Kanye West a primit 0,3% din totalul de voturi din Tennessee și a obținut un scor de 0,4% în state precum Idaho, Utah sau Oklahoma, ajung astfel la un total de aproximativ 60.000 de voturi în întreaga țară.

În ziua alegerilor, Kanye a declarat pe contul său de Twitter că este pentru prima oară când votează. „Astăzi este pentru prima oară când votez pentru președintele Statelor Unite, și este vorba despre cineva în care am încredere totală… eu.”, a scris Kanye.

Citește și:
Cadoul emoționant pe care Kanye West i l-a dăruit soției sale, Kim Kardashian, cu ocazia zilei sale de naștere

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video