Amber Heard, diagnosticată cu două tulburări de personalitate, în urma despărțirii de Johnny Depp

Amber Heard a fost diagnosticată cu două tulburări de personalitate de unul dintre specialiștii chemați de echipa de avocați ai lui Johnny Depp în timpul procesului.

Amber Heard, diagnosticată cu două tulburări de personalitate, în urma despărțirii de Johnny Depp

Un psiholog clinician angajat să analizeze relația tumultoasă dintre Amber Heard și Johnny Depp le-a spus juraților că actrița suferă de două tulburări de personalitate. Aceasta ar fi trecut printr-un stres post-traumatic după despărțirea amară de fostul ei partener.

Amber Heard, diagnosticată cu două tulburări de personalitate

Echipa de avocați a lui Depp l-a chemat marți la bară pe martorul expert Dr. Shannon Curry, în timp ce procesul de defăimare extrem de mediatizat al starului de la Hollywood împotriva fostei sale soții a intrat în a noua zi.

Psihologul clinician și criminalist a declarat în fața instanței că a ajuns la concluzia că Heard avea trăsături compatibile cu tulburarea de personalitate borderline (BPD) și tulburarea de personalitate histrionică (HPD). Cele două afecțiuni sunt întâlnite la persoanele cu tipare de instabilitate emoțională și comportament de căutare a atenției.

Dr. Curry a declarat că a fost angajată inițial de avocații lui Depp la începutul anului trecut pentru a analiza dosarele din bătălia juridică dintre cei doi foști soți și pentru a identifica comportamente în relația lor care ar putea fi compatibile cu „violența între parteneri intimi”. Experta în psihologie a dezvăluit însă că rolul ei s-a schimbat după câteva luni, în octombrie, când i s-a cerut să facă o evaluare psihologică a lui Heard, în vârstă de 36 de ani.

„Rezultatele evaluării doamnei Heard au susținut două diagnostice: Tulburare de personalitate borderline (BPD) și tulburare de personalitate histrionică (HPD)”, a declarat Curry în fața instanței.

sursa foto: Profimedia

BPD, cunoscută și sub numele de tulburare de dereglare emoțională, este o tulburare mentală care afectează capacitatea unei persoane de a-și regla emoțiile și comportamentul și, prin urmare, afectează negativ relațiile cu ceilalți. Între timp, HPD, care se încadrează, de asemenea, sub umbrela tulburării de personalitate „dramatică” la fel ca și BPD, se caracterizează printr-un model de comportament de căutare a atenției și egocentrism.

Fosta soție a actorului susține că a trecut prin stres post-traumatic după divorț

Prin evaluarea sa, Dr. Curry a declarat că a ajuns la concluzia că Heard a „exagerat în mod grosolan” stresul post-traumatic pe care actrița susține că l-a suferit în urma relației cu Depp și a spus că, în ochii actriței, actorul a trecut de la ‘idealizat la tomberon’.

Ea a precizat că BPD-ul lui Heard a fost marcat de o „teroare subiacentă a abandonului” și că cineva cu această afecțiune tinde să facă „încercări disperate” pentru a împiedica acest lucru să se întâmple. Acestea ar putea fi „comportamente foarte extreme”, a spus Curry. Ca urmare a acestor tulburări, cineva ca Heard ar putea părea fermecător la începutul unei prietenii sau al unei relații, dar ar putea apoi să se schimbe cu ușurință.

„Veți vedea că relațiile încep foarte intens, extrem de apropiate. Acesta ar putea fi sufletul lor pereche perfect și inițial totul pare minunat, dar realitatea se instalează, oamenii nu sunt perfecți. Cei mai mulți dintre noi acceptăm oamenii în ansamblu, dar în cazul unei persoane cu BPD, lucrurile sunt în aceste extreme, acea persoană trece de la a fi idealizată la tomberon, este total devalorizată, este cea mai rea… atunci va exista o reparație, deoarece persoana cu această tulburare simte remușcări.”, a mai spus specialistul.

Cineva cu BPD este de obicei „foarte, foarte interesat de aspect și își folosește aspectul pentru a obține respectul pe care îl caută”, a adăugat ea. Heard, care a purtat un sacou de culoare crem și și-a aranjat părul într-o împletitură în formă de coroană nu și-a ridicat privirea în timp ce medicul îi confirma diagnosticul, dar a părut să se miște inconfortabil pe scaun. La un moment dat, ea și-a dat ochii peste cap când expertul a descris caracteristicile unor astfel de tulburări.

sursa foto: Profimedia

Citește și:
Johnny Deep i-a cerut fostei sale soții, Amber Heard, să îl rănească cu un cuțit. „Mi-ai luat tot. Îmi vrei și sângele, ia-l'

FOTO: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people