Regina Elisabeta a II-a revine și participă la primul angajament oficial după problemele recente de sănătate

Regina Elisabeta a II-a revine la angajamentele oficiale, după ce nu și-a putut îndeplini recent îndatoririle, din cauza unor probleme de sănătate.

Regina Elisabeta a II-a revine și participă la primul angajament oficial după problemele recente de sănătate

Regina Elisabeta a II-a revine la îndatoririle oficiale. În vârstă de 95 de ani, conducătoarea Regatului Unit nu a putut participa în ultimele săptămâni la unele angajamente regale, din cauza unor probleme de sănătate care i-au îngrijorat pe cetățeni. Suverana britanică a anulat o deplasare de două zile în Irlanda de Nord, și nu a mai participat la COP26, reuniunea la nivel înalt pentru dezbaterea crizei climatice. De asemenea, aceasta nu a participat nici la Festival of Remembrance, un eveniment care omagiază, prin tradiție, soldații căzuți pe câmpul de luptă. Kate Middleton și Ducesa Camilla i-au ținut cu succes locul. Mai mult, Regina nu a participat nici la Sinodul Bisericii Anglicane, pentru prima dată în domnia sa de 69 de ani, dar a transmis un mesaj prin intermediul celui mai tânăr dintre fiii săi, Edward.

CONȚINUT VIDEO ELLE

„Este greu de crezut că au trecut peste 50 de ani de când eu și Prințul Philip am participat la prima ședință a Sinodului General. Nimeni nu poate încetini trecerea timpului și, deși ne concentrăm adesea asupra a tot ceea ce s-a schimbat între timp, multe lucruri rămân neschimbate, inclusiv Evanghelia lui Hristos și învățăturile sale”, a declarat aceasta. Acum, regina Elisabeta a II-a revine la îndatoririle sale, iar imaginile de la întâlnirea oficială de la Castelul Windsor, unde l-a primit pe generalul Nick Carter, o înfățișează stând în picioare, într-o rochie veselă cu imprimeu floral.

Regina Elisabeta a II-a revine la muncă cu o primă întâlnire față în față ținută de când a găzduit, tot la Windsor, o reuniune a investitorilor, pe 19 octombrie. Ocazia a fost chiar retragerea din serviciu a generalului, care a servit Regatul vreme de 8 ani în funcția actuală. Regina a descris pensionarea acestuia ca tristă. Priveliștea reginei întoarsă la muncă i-a încântat pe experții regali, deși se știe că aceasta nu mai are în programul pe acest an angajamente publice majore. Soțul Reginei Elisabeta, Prințul Philip, a murit în aprilie anul acesta, iar sâmbătă, 20 noiembrie, va marca prima aniversare a nunții cuplului regal pe care aceasta o va petrece singură.

Citește și:
Cum l-a întâmpinat Regina Rania a Iordaniei pe Prințul Charles la Amman. Gestul care a surprins pe toată lumea

Foto: Arhiva ELLE, Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video