Regina Elisabeta a II-a s-a întâlnit cu președintele Joe Biden și soția sa, Jill. Detaliul care a atras atenția

Regina Elisabeta a II-a s-a întâlnit cu Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, și soția sa, Jill Biden, la castelul Windsor.

Regina Elisabeta a II-a s-a întâlnit cu președintele Joe Biden și soția sa, Jill. Detaliul care a atras atenția

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a întâlnit duminică, 13 iunie, la Castelul Windsor, cu președintele Joe Biden și soția sa, Jill.

Cu această ocazie, Joe și Jill Biden au privit Garda de Onoare, formată din Primul Batalion al Gărzii de Grenadieri din Compania Reginei. După ce au ascultat The Star-Spangled Banner, imnul național al Statelor Unite, Regina Elisabeta le-a prezentat celor doi sala de așteptare și au luat ceaiul în Oak Room. Ședința a durat cu aproximativ 10 minute mai mult decât era planificat, potrivit BBC.

Joe Biden a ținut să facă o remarcă cu privire la suverana britanică. „Nu cred că s-ar simţi insultată, dar mi-a amintit de mama mea, de privirea ei și de generozitatea ei”, le-a spus președintele reporterilor înainte de a părăsi Londra. „Era extrem de amabilă, nu este surprinzător acest lucru, am avut o discuție grovază”, a completat Joe Biden.

După vizita de duminică cu Regina Elisabeta, președintele Biden a zburat la Bruxelles, pentru a participa la summitul NATO.

Joe Biden și fiul Reginei Elisabeta a II-a, Prințul Charles, s-au întâlnit în cadrul recepţiei în onoarea liderilor statelor din grupul G7, acolo unde s-au discutat probleme globale. Recepția găzduită de Regina Elisabeta a II-a a s-a desfășurat într-o grădină botanică uriașă, acesta fiind și primul eveniment public important al suveranei, în vârstă de 95 de ani, după decesul prințului Philip.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu a fost singură, ci alături de aceasta erau ceilalţi membri importanți ai familiei regale britanice, fiul său, Prințul Charles şi soţia acestuia, Camilla, precum şi nepotul reginei, Prinţul William, şi soţia acestuia, Kate Middleton.

La recepţia desfăşurată la Eden Project, cea mai mare grădină botanică interioară din lume, Regina s-a întâlnit pentru prima dată cu Joe Biden de la învestirea acestuia la Casa Albă. Biden devine astfel al 13-lea preşedinte american pe care suverana britanică îl întâlneşte în cei 69 de ani de domnie.

Citește și:
Ce nu suportă Prințul George și Prințesa Charlotte la mama lor, Kate Middleton

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video