Prințul Harry lansează o nouă critică la adresa social media

Prințul Harry dă vina pe social media pentru violențele de luna asta, din clădirea Congresului de la Washington.

Prințul Harry lansează o nouă critică la adresa social media

Prințul Harry a declarat că dezinformarea răspândită prin intermediul rețelelor sociale a contribuit major la revolta care a avut loc pe 6 ianuarie la Capitol Hill, complexul care găzduiește cele mai importante instituții ale Statelor Unite ale Americii.

În cadrul unui interviu acordat publicației Fast Company, Ducele de Sussex a subliniat că teoriile conspirației, propagate cu ușurință prin intermediul social media, duc la conflicte uneori iremediabile cu cei dragi și, în ultimă instanță, la periclitarea democrației.

El și Meghan Markle nu sunt deloc străini de „hărțuirea online”, unul dintre lucrurile care i-au determinat să părăsească Marea Britanie și să se stabilească în Santa Barbara. Rețelele de social media și felul în care acestea au denaturat povestea lor nu au făcut decât să mărească răul care le era făcut de presă, consideră Prințul.

Într-un eseu scris pentru Fast Company în august 2020, Harry le cerea finanțatorilor majori ai sistemului publicitar care amplifică dezinformarea și divizarea pe platformele sociale să se gândească la consecințele faptelor lor.

„Când am scris acel eseu, împărtășeam părerea mea că platformele online dominante au contribuit și au creat condițiile pentru o criză a urii, o criză a sănătății și o criză a adevărului”, a declarat Harry acum câteva zile, într-un Q&A pentru aceeași publicație.

„Cu toții suntem vulnerabili la asta, de aceea nu o consider o problemă tehnologică sau o problemă politică”, a mai spus el „E o problemă umanitară.”

Prințul a dat de înțeles că nu vede nimic greșit în decizia giganților Twitter sau Facebook să interzică folosirea platformelor de oameni precum Donald Trump, care le folosesc în scopuri nocive.

„Nu există nicio modalitate de a minimiza ce s-a întâmplat,” a spus el. „A existat efectiv un atac împotriva democrației în Statele Unite, organizat pe rețelele sociale, ceva ce ține de domeniul extremismului violent.”

CONȚINUT VIDEO ELLE

Ducele și Ducesa de Sussex duc de mai bine de un an o campanie pentru o social media mai conștientă de răul pe care-l face, atât la nivel personal, cât și la nivel colectiv și, uneori, global. Prin intermediul Archwell Foundation, au colaborat cu grupuri și instituții care studiază impactul tehnologiei asupra vieților noastre. Cei doi îndeamnă, de asemenea, la o folosire moderată a rețelelor de socializare, prin limitarea timpului petrecut pe ele și, mai ales, printr-o verificare constantă a informațiilor care ne parvin prin intermediul lor.
Citește și: 

Ce i-a determinat pe Ducii de Sussex să renunțe definitiv la social media

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video