În ce condiții poate fiica prințului Harry și a lui Meghan Markle să devină prințesă

Lilibet trebuie să mai aștepte niște ani pentru a deveni prințesă.

În ce condiții poate fiica prințului Harry și a lui Meghan Markle să devină prințesă

Fiica Prințului Harry și a lui Meghan Markle nu s-a născut prințesă, ci va avea dreptul să devină una abia când moare străbunica ei, Regina Elisabeta a II-a.

Ca și fratele ei de doi ani, Archie, Lilibet Diana Mountbatten-Windsor nu are un titlu regal oficial. Dar amândoi vor avea dreptul la așa ceva atunci când Prințul Charles va fi încoronat, deoarece vor fi avansat pe linia succesiunii, devenind copiii unui fiu de rege.

Regula complexă de succesiune care datează de la George al V-lea a stârnit anterior controverse, mai ales atunci când Meghan a sugerat, în interviul ei cu Oprah, că familia regală i-ar fi retras lui Archie titlul de prinț înainte ca acesta să se nască.

Ducesa a spus atunci că, încă din timpul sarcinii, a simțit că regulile erau modificate în mod nedrept și inexplicabil pentru el. După interviu, experții regali au respins reclamațiile lui Meghan, amintind de o regulă din 1917 care ar explica de ce copiii Ducilor de Sussex nu pot fi numiți „altețe regale” de pe acum.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Potrivit unor decizii luate de Regele George al V-lea, bunicul reginei, numai descendenții regali care se află în linia directă de succesiune pot fi numiți prinț sau prințesă.

Deși s-a plâns de faptul că Archie nu are un titlu, când a fost întrebată dacă este important pentru ea ca el să fie numit prinț, ducesa a spus că nu are niciun atașament față de grandoarea titlurilor oficiale. Ea a pus atunci accent pe faptul că nu ar vrea ca un aspect precum culoarea pielii să îl priveze pe fiul ei de niște drepturi pe care le au ceilalți copii din familia regală.

Meghan Markle a dezvăluit în luna noiembrie a anului 2020 că în vara anului trecut a pierdut a doua sarcină. Ea a povestit pe larg cum s-a întâmplat totul, menționând că a avut loc într-o dimineață de iulie și că după ce i-a schimbat scutecul fiului ei, Archie, a simțit o durere puternică, căzând la podea cu el în brațe. „Am știut, în momentul în care îmi strângeam în brațe primul copil născut, că tocmai îl pierdeam pe al doilea. Câteva ore mai târziu, într-un pat de spital, strângeam mâna soțului meu”., a scris Markle pentru New York Times.

Citește și:

Meghan Markle se teme că își va pierde titlul de Ducesă după cele mai recente declarații ale lui Harry

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video