Greta Thunberg a avut un discurs impresionant la summitul ONU pentru climă

Greta Thunberg ne surprinde din nou, de data asta cu un discurs în faţa liderilor lumii la summitul ONU pentru climă.

Greta Thunberg a avut un discurs impresionant la summitul ONU pentru climă

În vârstă de 16 ani, Greta Thunberg este o activistă de mediu care nu încetează să îşi folosească vocea în scopul de a schimba lucrurile în bine. Aşa s-a întâmplat şi la summit-ul ONU, când tânăra a ţinut un discurs, aproape cu lacrimi în ochi, cu privire la încălzirea globală.

Ea a fost extrem de hotărâtă şi atunci când a vorbit cu Donald Trump. Prezenţa lui a fost o surpriză, deoarece nimeni nu se aştepta ca el să participe.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Ce a atras cu adevărat atenţia a fost privirea pe care Greta a avut-o în momentul în care preşedintele american a plecat. Donald Trump a fost prezent la summit doar 14 minute, timp în care nu a făcut nicio declaraţie. Greta Thunberg a declarat faptul că întâlnirea pe care a avut-o cu Donald Trump a fost „o pierdere.”

Nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace, Greta a spus după câteva minute faptul că „nu ar trebui să fiu aici. Ar trebui să mă întorc la școală în cealaltă parte a oceanului. Totuși, toți veniți la noi, tinerii, pentru speranță? Cum îndrăzniți? Mi-ați furat visurile și copilăria cu cuvintele voastre goale.”


„De peste 30 de ani, știința ne-a arătat negru pe alb. Cum îndrăzniți să ignorați avertismentele și să veniți aici să spuneți că faceți destul, când politicile și soluțiile necesare nici măcar nu există? Cum îndrăzniți? Mi-ați furat visurile și copilăria cu vorbe goale. Și totuși, eu mă număr printre norocoși.”

„Oamenii mor, ecosisteme întregi se prăbușesc. Suntem la începutul unei distrugeri în masă și vorbim numai despre bani și fantezia unei eterne creșteri economice. Cum îndrăzniți?”, a fost ceea ce Greta Thunberg a spus în cadrul summit-ului.

„Ne dezamăgiţi. Dar tinerii încep să vă înţeleagă modul prin care acţionaţi. Toţi ochii noii generaţii sunt asupra voastră. Iar dacă alegeţi să daţi greş, nu vă vom ierta niciodată. Nu vă vom lăsa să scăpaţi cu asta. Chiar aici, chiar acum este locul în care tragem linie. Lumea se trezeşte. Iar schimbarea vine, fie că vă convine sau nu.”

Citeşte şi:
Cine este Greta Thunberg, adolescenta de 16 ani nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video