Gigi Hadid, aspru criticată după ce a comparat conflictele din Ucraina și Palestina

Gigi Hadid este ținta criticilor dure, după ce a comparat conflictul din Ucraina cu cel din Palestina.

Gigi Hadid, aspru criticată după ce a comparat conflictele din Ucraina și Palestina

Gigi Hadid este criticată pentru că a comparat invazia rusă a Ucrainei cu conflictul israelo-palestinian. Modelul cu origini palestiniene a făcut legătura în timp ce a anunțat duminică că va dona câștigurile ei din Săptămâna Modei de la Paris pentru a ajuta Ucraina.

Gigi Hadid își donează câștigurile de la Săptămâna Modei victimelor din Ucraina și Palestina

Vedeta a stârnit un val de indignare în rândul internauților, care au criticat-o dur pentru afirmațiile făcute pe rețelele de socializare. Hadid a anunțat că va face o donație generoasă pentru victimele războiului din Ucraina, dar și către cele din Palestina.

CONȚINUT VIDEO ELLE

„Mă angajez să-mi donez câștigurile din emisiunile din toamna anului 2022 pentru a-i ajuta pe cei care suferă în războiul din Ucraina, precum și pentru a-i sprijini pe cei care se confruntă cu același lucru în Palestina”, a scris ea într-o postare pe Instagram.

În continuare, vedeta a menționat că ar trebui ca lumea să treacă peste diferențele politice și să se iubească precum o familie. Cu toate acestea, comparațiile între cele două conflicte, cel din Ucraina și cel din Palestina, i-au înfuriat pe fani.

„Ochii și inimile noastre trebuie să fie deschise tuturor nedreptăților umane. Să ne vedem cu toții ca frați și surori, dincolo de politică, dincolo de rasă, dincolo de religie. La sfârșitul zilei, vieți nevinovate plătesc pentru lideri, nu pentru război. MÂINILE OFF UCRAINA. MÂINILE OFF PALESTINA. PACE. PACE. PACE.

Internauții au criticat-o pentru comparație

Deși a primit și comentarii de susținere, mai mulți critici au criticat-o pe vedetă pentru afirmațiile sale de pe Instagram. Aceștia și-au arătat nemulțumirea pentru comparațiile celor două războaie de peste ocean, susținând că nu pot fi asemănate.

„Când Israelul este zugrăvit ca opresiv, evreii din întreaga lume plătesc prețul. Cifrele nu mint: mesajele anti-Israel conduc direct la atacuri antisemite la nivel global”, a scris Hasbara Fellowships Canada, care sprijină susținătorii pro-Israel în campusurile universitare, ca răspuns la mesajul lui Hadid.

„Sunt împotriva oricărei suferințe, DAR falsele echivalențe NU ajută”, a scris actrița engleză Tracy-Ann Oberman pe Twitter.

Vogue a șters citatul vedetei de pe Instagram și Twitter

De asemenea, conturile de Instagram și Twitter ale revistei Vogue au fost inundate cu mesaje de dezaprobare după ce revista a republicat duminică mesajul lui Hadid pe contul său de Instagram.

„Nu pot să cred că @voguemagazine susține această narațiune falsă și periculoasă… experimentând același lucru în Palestina. Bine făcut @voguemagazine care acționează flăcările antisemitismului”, a comentat fosta vedetă „Entourage” Emmanuelle Chriqui. „Este total iresponsabil din partea ta @voguemagazine să publici un citat care compară acțiunile Rusiei în Ucraina cu Israelul. Ca femeie evreică, sunt îngrozită și speriată. Cercetați-vă înainte de a publica ura. Contribuiți la antisemitism”, a scris un cititor pe Twitter. „Deci spui că Israelul este ca Rusia? Acest lucru este absurd și înșelător. Atât de ridicol încât ai luat o atitudine antisemită, @voguemagazine… Nicio legătură aici”, a scris un altul pe Instagram., sunt câteva dintre mesajele postate de internauți.

Vogue și-a editat legenda marți pentru a șterge orice mențiune despre Palestina în urma criticilor. O sursă de la Vogue a declarat marți pentru Page Six că Vogue „condamnă antisemitismul” și că postarea lor de pe Instagram „a citat-o direct pe Hadid” și de atunci „a fost actualizată”.

Alții, însă, au susținut poziția lui Hadid și au lăudat-o pentru că a adus Palestina în conversație, inclusiv designerii Phillip Lim, Diane von Furstenberg și Donatella Versace, precum și colegul model Elsa Hosk. Reprezentanții vedetei nu au răspuns comentariilor până în prezent.

Citește și:
Alec Baldwin, noi declarații despre procesul în care este implicat pentru moartea colegei sale, Halyna Hutchins

FOTO: Arhivă ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Mai multe din video