Bill Cosby a fost eliberat din penitenciar, din cauza unui viciu de procedură

Bill Cosby a fost eliberat din închisoare, după ce un tribunal din Pennsylvania a întors decizia care arăta că acesta s-a făcut vinovat de agresiune sexuală, citând un viciu de procedură.

Bill Cosby a fost eliberat din penitenciar, din cauza unui viciu de procedură

Bill Cosby a fost eliberat din închisoare după ce Curtea Supremă din Pennsylvania a întors condamnarea acestuia pentru agresiuni sexuale, ca urmare a unui acord pe care vedeta îl făcuse cu un procuror din Pennsylvania, în 2005.

Acela a fost anul în care Andrea Constand, una dintre principalele acuzatoare ale lui Bill Cosby, a declarat în fața procurorului Bruce Castor că a fost drogată și agresată sexual de Cosby, în casa acestuia. Procurorul nu a găsit suficiente dovezi, astfel încât să trimită cazul în instanță, dar i-a sugerat Andreei Constand să inițieze un proces civil. De asemenea, același procuror a ajuns la un acord cu Cosby, astfel încât acesta, dacă ar fi depus mărturie, nu ar mai fi putut fi urmărit penal în acest caz. În 2015, însă, un alt procuror l-a acuzat pe Cosby, arestându-l cu doar câteva zile înaintea termenului prescrierii faptelor. În 2018, Cosby a fost condamnat pentru trei capete de acuzare, utilizând inclusiv mărturiile acestuia din 2005, conform cărora le-a dat femeilor pastile care le afectau discernământul, pentru a face sex cu ele.

Acum, Bill Cosby a fost eliberat după ce Curtea Supremă din Pennsylvania a decis că utilizarea mărturiilor respective în proces contravine drepturilor acestuia obținute prin cel de-al Cincilea Amendament la Constituție, care arată că fiecare acuzat are dreptul să tacă pentru a nu se incrimina.

Bill Cosby a fost eliberat din închisoare după ce a petrecut acolo doi ani, decizia intrând în vigoare imediat după pronunțarea ei. De asemenea, decizia arată că vedeta nu mai poate fi acuzată penal în cazul Andrea Constand.

CONȚINUT VIDEO ELLE

În timpul procesului, cinci alte femei au depus mărturie împotriva lui Cosby, iar un total de 60 de femei au vorbit public despre agresiunile la care au fost supuse de Cosby, declarațiile lor fiind printre cele care au contribuit semnificativ la avântul mișcării #MeToo, care a expus nenumărați agresori sexuali din toată lumea.

După ce Bill Cosby a fost eliberat, avocata Gloria Allred, cea care a reprezentat în proces unele dintre femeile care l-au acuzat pe Cosby, a declarat: „În ciuda deciziei Curții Supreme, aceasta a fost o luptă importantă pentru justiție, și chiar dacă Tribunalul a întors condamnarea pe criterii tehnice, ea nu l-a reabilitat pe Cosby și nu ar trebui interpretată ca o declarație despre cum Cosby nu ar fi întreprins actele de care a fost acuzat.” Și procurorul din Montgomery County, acolo unde a avut loc procesul, a declarat că „această problemă procedurală este irelevantă față de faptele infracțiunii. (…) Speranța mea este că această decizie nu le va descuraja pe victime să depună plângeri.”

Citește și:
Imagini RARE, de colecție, cu Prințesa Diana, pe care nu le-ai văzut până acum (GALERIE FOTO)

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video