Serbia va avea un ministru gay in Guvern

Acest moment este unul istoric pentru tara europeana, insa femeia ministru nu vrea sa fie cunoscuta doar pentru ca este gay.

Serbia va avea un ministru gay in Guvern

Serbia va avea un ministru gay in Guvern, pentru prima oara in istorie. Femeia care a fost numita in aceasta pozitie nu vrea sa fie vazuta doar ca atat, insa.

Prin numirea Anei Brnabic drept urmatorul ministrul al administratiei publice si locale in Guvern, Prim Ministrul Aleksandar Vucic spune ca vrea sa faca drepturile comunitatii LGBT o prioritate pentru noul Guvern.

Citeste si:
ELLEOKcasatoriileGAY

Brnabic, femeia in varsta de 40 de ani care isi va intra in functie in curand, a incercat sa minimalizeze semnificatia numirii ei: „prefer sa spun totul deschis acum si sa stopez toate discutiile, ca sa ma pot concentra apoi pe munca mea. Vreau sa nu fiu cunoscuta drept `ministrul gay` ci drept `ministrul administratiei publice si locale.`'

Comunitatea LGBT a avut de suportat atacuri agresive si violente ale activistilor de extrema dreapta din tara. Biserica Ortodoxa Serbiana a numit homosexualitatea o boala si a criticat dur paradele gay.

Foto: Shutterstock

Vezi şi locuri de vizitat în Belgrad!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle