(P) Casa Dior a restaurat castelul lui Christian Dior

Castelul Colle Noir, Fantanile Parfumate (Fontaines Parfumees), campurile de trandafiri si iasomie din Grasse, din domeniile Manon si Clos de Callian – acestea sunt nume si locuri asociate astazi, mai mult ca oricand, cu Dior, care, in calitatea sa de importanta casa de parfumuri, si-a reinnoit legaturile cu Grasse, perpetuandu-si istoria in aceasta regiune.

(P) Casa Dior a restaurat castelul lui Christian Dior

Casa Dior a restaurat castelul Colle Noir, locuinta de suflet a lui Christian Dior, si a mutat la Grasse laboratorul parfumierului Francois Demachy

Christian Dior Parfums anunta finalizarea unui proiect ambitios, care include restaurarea castelului lui Christian Dior si amenajarea laboratorului de creatie al lui François Demachy in centrul orasului Montauroux, in apropiere de Fantanile Parfumate, precum si stabilirea de parteneriate exclusive cu domenii care produc flori pentru parfumuri.

Povestea lui Dior si a regiunii Grasse este una fascinanta, care se leaga de anii cand, in tinerete,  Christian Dior, s-a refugiat in aceasta zona primitoare, in perioada Ocupatiei. Idila sa cu Grasse a continuat odata cu descoperirea exceptionalelor flori care l-au inspirat sa creeze primele parfumuri, adevarate coloane de rezistenta ale legendei Dior, si anume Miss Dior, Eau Freche, Diorama, Diorissimo si Eau Sauvage. Prezenta lui Christian Dior la Grasse a fost consolidata atunci cand, cu cativa ani inainte de moartea sa, a inceput restaurarea castelului Colle Noire, pe care l-a transformat intr-un domeniu fertil, menit sa produca, printre altele, recolte generoase de flori parfumate.

Astazi, Dior este mai prezent ca niciodata la Grasse, respectand dorintele fondatorului sau si ducand mai departe visul provensal al lui Christian Dior.

 Francois Demachy,  parfumierul Casei Dior, al carui laborator este amenajat acum in zona Fantanilor Parfumate din Montauroux, este originar din aceasta regiune si a initiat legaturi cu generatiile tinere de cultivatori de flori, a caror pasiune contribuie la revigorarea regiunii Grasse.

Castelul Colle Noir, restaurat in sfarsit conform visului lui Christian Dior, straluceste acum readus la viata.

Hranit de trecutul sau bogat si sustinut de aceste locuri, viitorul parfumurilor Dior se regaseste cu adevarat la Grasse.

Povestea castelului Colle Noir

 In 1951, Christian Dior a cumparat Chateau de La Colle Noir, domeniul din Montauroux urmand sa devina locul de suflet al creatorului care-si gasea aici linistea si isi alimenta creativitatea. Dior s-a implicat in decorarea impunatoarei case si tot el a fost cel care a proiectat  gradina edenica ce i-a servit ca sursa de inspiratie pentru cele mai renumite parfumuri ale lui.

Dupa disparitia fulgeratoare a lui Christian Dior, la 29 octombrie 1957, sora sa Catherine a vandut castelul si domeniul de 50 de hectare care il inconjoara. Proprietarii s-au succedat in timp, pentru ca in 2013 castelul sa reintre in posesia Casei Dior.

Timp de trei ani, Christian Dior Parfums a investit in Chateau de La Colle Noir, reusind sa ii redea stralucirea prin refacerea decorurilor proiectate de insusi  Dior, precum si prin reconstruirea gradinii, odata cu replantarea trandafirului de mai si a iasomiei de Grasse. Structura castelului a fost regandita, cele 28 de camere originale fiind transformate in 7 apartamente care vor permite Casei Dior sa organizeze aici evenimente speciale si sa ii primeasca pe apropiati – colaboratori, clienti, celebritati.

9 mai 2016 este ziua in care Chateau de La Colle Noir va fi inaugurat.

Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle