„Muza adormita”, cea mai scumpa sculptura a lui Brancusi

Cea mai scumpa sculptura a artistului roman a fost vanduta la New York, in cadrul „Impressionist and Modern Art Evening Sale” a casei de licitatii Christie’s.

„Muza adormita", cea mai scumpa sculptura a lui Brancusi

Sculptura marelui artist roman a fost vanduta unui ofertant anonim la licitatia casei Christie’s, desfasurata la New York cu 57,367,500 de dolari, cu mult peste pretul preconizat de 35 de milioane de dolari.

Opera de arta a lui Brancusi, numita „Muza adormita”, a fost foarte apreciata de cei prezenti la licitatie, fiind realizata in primii ani ai perioadei sale de artist independent la Paris in anul 1913, fiind ultima dintr-o serie de sase sculpturi ovale in bronz.

A post shared by Filip Caković (@filip_cakovic) on


„Una dintre cele mai deosebite trasaturi este forma de ansamblu, ca un ou, a sculpturii. Ea a devenit atat de importanta pentru Brancusi, dar si pentru sculptura in general', a declarat criticul de arta Alistair Sook.

Prin aceasta licitatie „Muza adormita” a devenit cea mai scumpa sculptura a artistului roman , recordul sau anterior fiind detinut de opera „Madame L.R.' ce a fost vanduta cu 40 de milioane de dolari in 2010.

Citeste si:
Constantin Brancusi – inspiratia din spatele ultimei colectii de pantofi Paul Andrew

Brancusi s-a rupt de traditie, si-a creat propria estetica modernista . Era un sculptor incredibil de talentat', declara expertul in arta moderna, Anika Guntrum.

Text: Robert Moraru
Foto: Instagram

Vezi şi care sunt cele 7 arte frumoase și cum au apărut ele!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle