Hotelurile trekkie

N-ai intilnit niciodata un martian. Si nici nu stii cum arata o nava spatiala. Primul pas pentru a intra intr-o atmosfera Star Trek (fie, al doilea, dupa testul de rezis­tenta la starea de imponderabilitate) ar fi cazarea intr-un hotel cu tenta „future”.

Kube Rooms and Bars
Paris, Franta

Situat pe o straduta mica din Montmartre, Kube este un hotel retro-future, care combina for­me­le perfect geometrice cu temele SF din fil­mele anilor ‘60. In spatele fatadei tipic pa­ri­zie­ne gasim o receptie desprinsa din viitor: obie­cte de decor transparente, cu detalii metalice si o impresionanta instalatie acustica as­cunsa subtil in citeva „lanterne” rosii care atir­na de tavan. Dupa cum ii sugereaza si nu­mele, Kube este dominat de forme… cubice (fotolii, mese sau chiar pahare), intregul ansambul fiind crea­tia designerilor Raymond Morel si Christiane Derory.

Pentru o impresie completa de Star Trek, va spunem doar atit: pentru a intra in camera e nevoie sa va „identificati” cu propria amprenta digitala. Povestea SF de la Kube e con­ti­nua­ta in camera cu paturile iluminate din spate (in asa fel incit par pur si simplu suspendate in aer), fotolii­le ca nis­te cuburi i­men­se si baile decorate cu piese din colectia „Jelly Cubes” a lui Philippe Starck. Special: Chiar daca nu va place vodca, aventurati-va pina la mezanin, la barul Ice Kube. Decorul stiintifico-fantastic e asi­­­gurat de scaune Bubble, temperatura e mentinuta mereu undeva in jur de 5°C, iar singura bautura existenta in meniu e vodca.

Adresa: 1-5, passage Ruelle, 75018 Paris, France; (180-540 euro pe noapte) rezervari pe www.designhotels.com;
 

Nordic Light Hotel
Stockholm, Suedia

In hotelul suedez, totul are legatura cu lumina. Peretii holului, ta­va­nele si podeaua nu sint alt­ceva decit „accesorii” pentru instalatiile de ilu­mi­nat create de Kai Piippo. „Stalactitele” din cele 175 de camere proiecteaza imagini albas­tre, portocalii si roz pe pereti, creind o at­mosfera demna de Gattaca (in unele ca­mere oaspetii au posibilitatea sa-si aleaga personal cu­loa­rea in care va fi iluminata camera). Arhitectura si designul interior ale hotelului sint semnate de trio-ul format din Lars Pihl, Jan Sö­­der si Rolf Löfvenberg, cei trei transformind o cladire din anii ‘70 intr-unul dintre cele mai frum­oase hoteluri din Europa.

La par­ter – in locul unui magazin de haine – este acum receptia, de­co­rata cu elemente albe si negre, in forme cubiste. In ca­me­re, obiectele de mo­bilier sint transparente, albe sau gri metali­zat. Special: Light Restaurant & Bar – pentru o masa in stil californian (contrastind cu aerul rece, nordic), asezonata cu un excelent vin american.

Adresa: Vasaplan, Box 884, 10137 Stock­holm, Sweden; (circa 250 euro pe noa­pte); Rezervari pe www.designhotels.com;

 

The Park Kolkata
Calcutta, India

Un adevarat reper in centrul financiar al orasului Calcutta, The Park reprezinta mixul perfect intre arta, dist­ractie si bucatarie gourmet. Ca si India, hotelul e un lo­c al contrastelor. Pe holuri ai impresia ca ai ni­me­rit intr-o galerie de arta, decorata cu piese ale artistilor in­dieni ca M.F. Husain, Yusuf Arakkal si Bikash Bhat­ta­charya.

In camere, nuan­tele de ocru, maro si bronz se imbina armonios cu piese de mobilier in stilul seco­lu­lui… 22, in timp ce iluminarea din bar (peste scau­ne­le din plexi si peretele din sticla) are ceva din aerul dis­co al anilor ‘80. Special: The Atrium Café – specialitati Zen, Thai & Sichuan; Tantra – nightclub & bar; Someplace Else – pub&restaurant

Adresa: Kolkata 700 016, India (circa 250 euro pe noapte); re­zervari pe www.designhotels.com;
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din turism