Hotelurile trekkie

N-ai intilnit niciodata un martian. Si nici nu stii cum arata o nava spatiala. Primul pas pentru a intra intr-o atmosfera Star Trek (fie, al doilea, dupa testul de rezis­tenta la starea de imponderabilitate) ar fi cazarea intr-un hotel cu tenta „future”.

Nordic Light Hotel
Stockholm, Suedia

In hotelul suedez, totul are legatura cu lumina. Peretii holului, ta­va­nele si podeaua nu sint alt­ceva decit „accesorii” pentru instalatiile de ilu­mi­nat create de Kai Piippo. „Stalactitele” din cele 175 de camere proiecteaza imagini albas­tre, portocalii si roz pe pereti, creind o at­mosfera demna de Gattaca (in unele ca­mere oaspetii au posibilitatea sa-si aleaga personal cu­loa­rea in care va fi iluminata camera). Arhitectura si designul interior ale hotelului sint semnate de trio-ul format din Lars Pihl, Jan Sö­­der si Rolf Löfvenberg, cei trei transformind o cladire din anii ‘70 intr-unul dintre cele mai frum­oase hoteluri din Europa.

La par­ter – in locul unui magazin de haine – este acum receptia, de­co­rata cu elemente albe si negre, in forme cubiste. In ca­me­re, obiectele de mo­bilier sint transparente, albe sau gri metali­zat. Special: Light Restaurant & Bar – pentru o masa in stil californian (contrastind cu aerul rece, nordic), asezonata cu un excelent vin american.

Adresa: Vasaplan, Box 884, 10137 Stock­holm, Sweden; (circa 250 euro pe noa­pte); Rezervari pe www.designhotels.com;

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din turism