Esti o persoana dezordonata la locul de munca? Ai putea fi un geniu!

Cu siguranta si tu ai un coleg sau o colega al carei birou este intotdeauna dezordonat. Sau poate chiar tu esti acea persoana!

Esti o persoana dezordonata la locul de munca? Ai putea fi un geniu!

Sau poate colega ta este atat de ordonata incat stie fiecare hartie unde este pusa, unde gaseste in agenda un numar de telefon notat cu doua luni in urma si unde sunt acele acte de care nimeni nu isi aminteste.

Aceste doua cazuri se intalnesc in orice birou, in orice tara. Si mereu se fac comparatii intre modul in care mai multe persoane se organizeaza la locul de munca.

Inainte de a invidia persoana care are mereu biroul impecabil, ar trebui sa citesti cel mai recent studiu al cercetatorilor de la Universitatea Minnesota.

Potrivit acestui studiu, persoanele care lucreaza intr-un mediu dezordonat ar putea fi… genii nedescoperite.

A lucra intr-un mediu dezordonat a dus la ceea ce societatea, firmele si industriile si doresc din ce in ce mai mult: Creativitate!', a declarat Kathleen Vohs, psihologul care a realizat studiul.

Potrivit acesteia, dezordinea de la locul de munca stimuleaza felul in care lucreaza persoanele si le ajuta sa aiba o perspectiva mult mai larga asupra problemelor care trebuie rezolvate.

Un mediu de lucru dezordonat pare sa inspire eliberarea de traditie si constrangeri, spre deosebire de un mediu ordonat in care toata lumea lucreaza cu precautie, fara riscuri si fara inovatie'.

Daca acest studiu nu ti se pare relavant, poate ar trebui sa iti aduci aminte de cuvintele lui Albert Einstein: Daca un birou aglomerat este un semn al unei minti aglomerate, atunci un birou gol ce ar putea sa insemne?'.

Citeste si:
Cel mai putin cunoscute, dar spectaculoase parcuri nationale din Europa

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle