Doar o trupa: Go to Berlin

Nici unul dintre membrii trupei Go to Berlin nu a pus piciorul in aceasta capitala europeana über-cool. Dar asta nu este important, ci cu totul altceva…
 

Doar o trupa: Go to Berlin

Cel mai important este ca muzica lor suna cit se poate de occidental, are acea vibratie de provenienta indie-rock, acel sound melodios si exploziv in acelasi timp, pe care il mai intilnim, de regula, la brit-band-urile aflate de cealalta parte a Canalului Minecii.

Tocmai asta i-a convins pe Lockjaw Records (casa de discuri care se poate lauda, printre altele, cu descoperirea celor de la Muse) sa le dea o sansa; asa se face ca, in septembrie anul trecut, in Anglia a aparut albumul lor de debut Just a Band si astfel Go to Ber­lin a devenit prima trupa rock din România care a semnat un contract direct cu un label britanic.

Dar, dupa cum declara Robert Enache, vocalul trupei, experienta nu a avut nici un strop de glam, asa cum ar fi fost de asteptat: cele 5 piese au fost inregistrate acasa la el, la Buzau, apoi au trimis demo-uri mai multor case de discuri din strainatate, cei de la Lockjaw Records le-au facut o oferta si, in citeva luni, au semnat contractul. Baietii nu au pus piciorul nici pe frumoasele meleaguri ale Albionului, ci toate negocierile s-au desfasurat… pe e-mail si Internet. I

ntre timp, Robert „Lama” Enache (chitara/voce), Matei teposu (chitara) si Alex Miu (chitara bas) au concertat pe la festivaluri (Motorrock, Underlondon, Stufstock) si prin cluburi (Hard Rock Café, Control, Fabrica, Spice, Orange Concept Store), au filmat doua clipuri si si-au vazut mai departe de muzica lor (unii dintre ei chiar au renuntat la job-uri serioase pentru a se dedica muzicii!).
Despre cei trei (care in curind vor fi patru, pentru ca planuiesc sa „adopte” un nou tobar) ar mai fi de spus ca sint mai mult sau mai putin autodidacti si au invatat sa cinte singuri la chitara, ca Matei a terminat Jurnalismul si a lucrat o vreme in PR, Alex a cochetat, de dragul parintilor, cu Economia Turismului, iar Robert, cel mai „in virsta” membru al formatiei, a absolvit o facultate de muzica.

Cit despre CD-ul lor, avem o veste buna pentru doamne si domnisoare: este de vinzare si la maga­zinele Zasha! In rest, pina se vor muta de tot la Berlin sau Londra, ii puteti asculta la concerte sau pe www.myspace.com/gotoberlinofficial.
 

de Adina Rosetti

Foto:Iulian Nan
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle