Comportamente masculine care îți distrug cheful de sex. Și ai dreptate!

Nu ești un roboțel la care cheful de sex e necondiționat și în opțiunile standard. Felul în care se poartă bărbatul îți influențează semnificativ libidoul.

Comportamente masculine care îți distrug cheful de sex. Și ai dreptate!

Cheful de sex, sau mai bine zis lipsa lui, este un semnal de alarmă important în relațiile care au probleme. Plecând de aici deducem că ceea ce se petrece la nivel emoțional, comportamental în relație are impact și pentru ceea ce se întâmplă între așternuturi. Și chiar dacă sunteți la început, ori într-un stadiu avansat al relației, iar tu îl placi, ești atrasă iremediabil sau chiar îl iubești pe bărbatul ales, ceea ce va face sau nu va face el îți poate sabota libidoul.

Lipsa de respect

Ok, știm cu toții cum stau lucrurile cu sexul de împăcare. O ceartă aprinsă… iar energia se tranferă într-o partidă de sex ca-n filme. Dar cum e asta posibil dacă el te critică până te simți mică, inutilă, urâtă și incapabilă? Dacă te lovește sau aruncă asupra ta o ploaie de cuvinte jignitoare? Nevoia de respect este o nevoie umană de bază, iar când ea nu este împlinită sunt mari șanse ca nici tu să nu mai ai chef de sex. Lipsa de respect este de asemenea valabilă și în ceea ce privește persoanele cu care interacționați. S-a purtat urât cu chelnerul? Sigur te vei gândi de două ori dacă mai ieșiți împreună sau nu.

Activitățile separate…

… sunt importante în ceea ce privește intimitatea, cultivarea spațiului personal și a hobby-urilor care vă pasionează. Atenție la frecvența și durata activităților individuale. Un bărbat care se joacă mult pe calculator, se uită toată ziua la fotbal, iese mai mult cu băieții, deci nu investește timp în partenera lui… e posibil să o găsească un cub de gheață sexual.

Încurcă rolurile

Un bărbat foarte dominator, narcisic, își va trata partenera ca pe o slujnică ce trebuie să-l asculte orbește și să-l venereze ca pe un zeu. Un partener care devine un fel de tată pentru iubita lui, fie o supraprotejează și o incapacitează să se descurce singură, căpătând nuanțe de dependență, fie se va lovi de o fetiță rebelă care își caută autonomia.

Lauda exagerată

Este foarte bine să știm exact cine suntem și ce putem. Să știm că suntem persoane cu adevărat valoroase. Oamenii care au integrată această concepție despre sine nu simt nevoia să își etaleze succesul, banii, posesiunile, titlurile profesionale sau academice în fața celorlalți. Lauda de sine chiar nu miroase a bine, întrucât este o formă de supracompensare narcisică. Eu mă simt de fapt lipsit de valoare, dar mă port și mă laud exagerat. Din păcate, în acest context, astfel de persoane au tendința de a-i minimiza pe alții.

Pasivi sau prea needy

Nu te simți grozav când partenerul e total neimplicat. Tu iei deciziile, tu te lupți cu responsabilitățile și aspectele delicate ale existenței voastre în cuplu. Indiferent ce-l întrebi, răspunsul e: cum vrei tu. Inițiativa este aproape de zero. Partenerul liană sau orice plantă agățătoare te sună continuu, îți scrie non stop, fără să conteze cât ești de ocupată la serviciu. Trimite glumițe, poze, și nu prea acceptă noțiunea de limită, crizele de gelozie sau furie fiind destul de frecvente, mână în mână cu controlul. O subcategorie este reprezentată și de bărbații încă legați de mama lor prin cordonul obilical. Mama le decide viața, alegerile, iar acolo e o simbioză unde partenera devine intrus.

Citește și:
Miros, mărime la pantofi?! Criterii surprizătoare în funcție de care ne alegem partenerii de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle