5 pași care-ți cresc șansele de a obține un job în IT

După o perioadă în care concedierile au fost la ordinea zilei, acum ar putea părea o idee minunată să migrezi către un domeniu mai sigur chiar și în perioade tumultoase. Iar domeniul IT-ului se înscrie negreșit în această categorie.

5 pași care-ți cresc șansele de a obține un job în IT

Deficitul de personal din această arie continuă să reprezinte o problemă pentru recruiteri, iar tu te poți număra printre candidații care primesc o șansă chiar dacă mai au încă multe de învățat. Și nu doar numărul pozițiilor deschise în IT conferă atractivitate acestui domeniu. Un număr din ce în ce mai mare de companii oferă opțiuni de muncă remote, ceea ce înseamnă că adresa biroului fizic este mai puțin importantă pentru cineva cu calificările potrivite.

Pasul 1: Cercetează ce poziții sunt deschise în companiile care te atrag!

Domeniul IT este unul divers, cu multe specialități. Printre acestea se numără funcții precum administrator de sisteme, inginer de rețea, dezvoltator de software, specialist DevOps și multe altele. Cercetarea rolurilor și pozițiilor disponibile te ajută să înțelegi care dintre acestea ar putea fi potrivite pentru abilitățile, interesele și obiectivele tale.

Pasul 2: Identifică unde mai ai de lucru!

Evaluează abilitățile pe care le ai deja și compară-le cu abilitățile enumerate în ofertele de locuri de muncă. Dacă îți lipsesc destul de multe sari direct la pasul 5 pentru a afla despre o resursă educațională suplimentară. Totodată poți apela și la teste online de carieră pentru a vedea ce joburi în IT ți s-ar potrivi.

Pasul 3: Pune-ți la punct abilitățile de comunicare!

Abilitățile interpersonale și de comunicare sunt la fel de importante cum sunt și cele tehnice. De fapt, recrutorii chiar spun că întâmpină provocări în această arie atunci când angajează profesioniști din domeniul IT. Fă-ți timp pentru a-ți dezvolta abilitățile de lucru în echipă și cele relaționale – angajatorii vor aprecia acest efort.

Pasul 4: Nu ignora voluntariatul sau internshipul!

Obținerea unei experiențe practice în domeniul IT-ului se poate dovedi un plus imens. Participarea la un internship, voluntariatul sau chiar freelancingul pot oferi experiențe relevante pentru joburi și mai atractive. Plus că astfel vei afla dacă e un domeniu care ți se poate potrivește cu adevărat. De asemenea, într-un astfel de context, poți relaționa mai ușor cu specialiști din industrie.

Pasul 5: Urmează un curs gratuit de IT!

HTML este adesea primul limbaj de codificare pe care îl învață oamenii, deoarece este foarte comun și relativ ușor de învățat. Alte limbaje pe care ai dori poate să le asimilezi sunt: JavaScript, C ++, Python și Ruby. Dacă vrei să obții o calificare în JavaScript sau în QA, poți urma cursurile gratuite în IT, puse la dispoziție de eJobs prin Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

La aceste cursuri de IT se poate înscrie orice persoană care bifează următoarele puncte:

  • Are domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București)
  • Are o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
  • Este angajată, cu contract de muncă, PFA , Întreprindere Individuală
  • A absolvit cel puțin 8 clase

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe

ID proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Text: Mihaela Pascari

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle