11 destinații din Balcani pe care trebuie să le vizitezi în acest an

Ți-am pregătit câteva destinații din Balcani pe care suntem sigure că le vei admira atât de mult pe cât am făcut-o și noi.

Dacă îți dorești o vacanță sau, de ce nu, un city break, dar nu vrei să te îndepărtezi prea mult de casă, îți propunem câteva destinații balcanice unde, cu siguranță, te vei simți bine-venită. Oricare dintre aceste locuri deține un farmec aparte, care te va face să te simți turistă în cel mai confortabil mod posibil:

Riviera Albaneză, Albania

Albania deține ceea ce ar putea fi ultima linie originală de coastă – un braț lung de 150 de kilometri de nisip și stânci între orașele Vlorë și Sarandë. Cunoscută sub numele de Epirus de Nord, în această zonă vei putea admira o colecție impresionantă de case antice care decorează dealurile de coastă. Petrece cât de mult timp poți pe plajele de aici, cunoscute pentru apa limpede și nisipul fin.

Trebinje, Bosnia și Herțegovina

Trebinje se află în regiunea estică a Bosniei și Herțegovinei, un punct de intrare perfect în jumătatea sârbă a Bosniei, Republika Srpska. Adăpostită de munți înalți, aerul mediteranean al orașului este temperat de cupolele bizantine ce se zăresc dintre formele conturate de relief. Pentru a aprecia gloria orașului Trebinje, îndreaptă-te către muntele Leontar și fă un tur deasupra zonei cu parapanta.

Pristina, Kosovo

Având în vedere trecutul dificil și războiul de independență, Kosovo nu ajunge pe lista multor turiști. Spre surprinderea tuturor, Pristina este o capitală foarte tânără, media de vârstă a celor care locuiesc aici fiind de 28 de ani. Orașul este cunoscut, de asemenea, pentru bucătăria delicioasă și cultura cafelei.

Skopje, Macedonia

Macedonia este deseori subestimată de turiști. Țara oferă priveliști uimitoare, ruine grecești și bizantine, iar prețurile sunt mai mult decât accesibile. De asemenea, petrecerile care se organizează la Kapan An, un renumit club de noapte, se spune că ar fi de neuitat.

Lacul Ohrid, Macedonia

În centrul vechi din Ohrid poți observa originile otomane, mănăstiri antice și, bineînțeles, bine-cunoscutul lac ce poartă numele orașului. Plimbă-te cu barca pe apele lacului și admiră Biserica Sfântul Ioan Teologul din Kaneo, ce datează încă din secolul al XIII-lea.

Niš, Serbia

Datând încă din vremea romanilor, cel de-al treilea oraș ca mărime din Serbia se mândrește cu numeroase atracții din trecut. Cetățenii orașului Nis găzduiesc anual o mulțime de festivaluri, bucurându-se de atmosfera animată a centrului cu baruri și cafenele. Trebuie să ajungi, bineînțeles, la Turnul Craniilor, un monument național construit din craniile revoluționarilor.

Vezi şi locuri de vizitat în Belgrad!

Rijeka, Croatia

Rijeka sau King’s Landing din „Game of Thrones” a devenit o atracție turistică incredibilă după ce fanii au aflat că orașul este una dintre locațiile în care s-a filmat serialul. Deși influențele sunt puternic italienești, stilul austriac pare să domine, mai ales prin cultura cafelei. Așa că, dacă iubești „Game of Thrones”, cafeaua și relaxarea, Rijeka este destinația perfectă pentru următoarea ta escapadă.

Kotor, Muntenegru

Kotor are unele dintre cele mai frumoase țărmuri din Europa, decorate cu turnuri vechi, case și munți ce se înalță din ape. Străzile medievale sunt pavate cu povești surprinzătoare pe care le vei afla de la localnici. Se spune că Muntenegru ar fi o versiune mai ieftină și mai intensă a Italiei.

 • Vezi cele mai interesante locuri de vizitat in Muntenegru, iar daca tot esti in zona, poate vrei sa stii si care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat in Croatia!
 • Thessaloniki, Grecia

  Thessaloniki este poarta către Balcani, cunoscută ca a doua capitală a Imperiului Otoman. Mai târziu, evreii i-au câștigat titlul de „mama Israelului”. Cuprins de un incendiu îngrozitor în urmă cu câteva sute de ani, orașul a fost reconstruit, iar ruinele încă se pot observa în tunelurile din metrou. 

  Edirne, Turcia

  Cea mai mare atracție turistică din Edirne este gigantica Moschee Salimiye, ce datează din secolul al XVI-lea. Edirne este, probabil, unul dintre cele mai bune locuri în care se poate admira arhitectura otomană, în special podurile. Fă o plimbare pe podul Maritza și admiră peisajele desprinse parcă din romane.

  Dacă te atrage această țară poți vedea o serie de curiozități despre Turcia!

  Vezi si cele mai frumoase locuri de vizitat in Turcia!

  Munții Prokletije, Albania

  Numiți și munții blestemați, Prokletije este una dintre cele mai puțin dezvoltate zone din Europa. Lanțul muntos adăpostește case care par înghețate în timp, iar atât pajiștile cât și pădurile par neatinse de om. Așadar, este o destinație perfectă pentru iubitorii de natură. 

  Citește și:
  8 dintre cele mai bune destinații de vacanță alături de copii

  Foto: Shutterstock

  Vezi şi unde poţi face rafting, bungee jumping şi unde te poţi da cu parapanta în România!

  Citeşte şi despre cele mai frumoase lacuri şi cele mai frumoase chei din România, precum şi despre cabane montane la altitudine din România!

  Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
  Recomandari
  Antena 1
  Publicitate
  substantial.ro
  Unica.ro
  Mai multe din turism